Mercedes-Benz nieuws

Op deze pagina vindt u alle nieuwsartikelen omtrent Mercedes-Benz

mercedes-benz
mbvansnl8045548-social-ecitan2730x1536px

Mercedes-Benz eCitan: Bestelauto van het Jaar 2024

Tijdens de Fleet Expo in Utrecht is de Mercedes-Benz eCitan afgelopen woensdag uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2024. Een jury van de organiserende vakbladen Automotive Magazine en Fleet & Mobility koos de volledig elektrische compacte bestelwagen van Mercedes-Benz tot favoriet. Namens Mercedes-Benz Nederland nam Mark Horsten, COO Mercedes-Benz Vans Nederland, de felbegeerde onderscheiding op de Fleet Expo in de Jaarbeurs in Utrecht in ontvangst.

23c0233-035

De nieuwe Mercedes-AMG GT Coupé: 100% AMG, made in Affalterbach

De nieuwe AMG GT Coupé combineert bijzonder dynamische rijeigenschappen en een onderscheidende sportiviteit met een hoog niveau van dagelijks comfort. Onze nieuwe GT is onmiskenbaar het topmodel in ons omvangrijke portfolio en daarmee niet alleen de nieuwste ‘brand shaper’ van AMG, maar ook een duidelijk engagement voor de sportwagen ‘made in Affalterbach’. Met het nieuwe dimensionale concept en de mogelijkheid van 2+2-zitplaatsen spelen we direct in op de wensen van onze klanten.

23c0232-001

Shaped by desire; de nieuwe CLE

De nieuwe CLE Coupé is gebaseerd op de conceptuele en technische innovaties van de C-Klasse en E-Klasse. Met zijn expressieve design, exclusieve comfortuitrustingen voor maximale individualiteit en ongekend sportieve prestaties gaat het nieuwe tweedeurs model echter zijn eigen weg.

23c0190-019

De nieuwe E-Klasse Estate en E-Klasse Limousine

Ontdek de nieuwe generatie E-Klasse Limousine en E-Klasse Estate: grensverleggende luxe en intelligentie gecombineerd met tijdloos design. De E-Klasse Estate, met zijn opvallende vormgegeven flanken en dynamische daklijn, biedt een perfecte balans tussen functionaliteit en stijl. Verwacht de vertrouwde ruimte en gebruikswaarde, en geniet van het progressieve uiterlijk dat een brug slaat naar de avantgardistische trendsetters van Mercedes-EQ.

20230329_Vans_Baan_016

Baan Twente voor tweede jaar op rij meest klantvriendelijke Mercedes-Benz Van ProCenter van Nederland

Baan Twente is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot meest klantvriendelijke Mercedes-Benz Van ProCenter van Nederland. 

Afgelopen jaar - en enkele jaren daarvoor eveneens - wonnen wij met de Mercedes-Benz bedrijfswagendealer voor de regio Rijssen, Hengelo en Oldenzaal de felbegeerde titel ook al. Met deze nieuwe Best Van Dealer Award onderstreept Baan Twente dat service en klantvriendelijk breed in ons DNA verankerd zitten. En niet alleen bij de bestelwagendivisie, want ook onze personenwagendivisie werd recent door Mercedes-Benz beloond met de titel ‘Best Dealer 2022’.

baantwentebestedealer

Baan Twente beste Mercedes-Benz Cars dealer van Nederland

Mercedes-Benz reikt Best Dealer Awards voor personenwagens uit in drie categorieën: ‘Best Dealer’,’ Best Customer Satisfaction’ en ‘Best Workshop CSI’

Mercedes-Benz dealer Baan Twente is ’Best Dealer 2022’ met de beste resultaten in de categorie ‘Best Dealer’, waarin aspecten als verkoop, service en klanttevredenheid worden beoordeeld. Baan Twente behaalde met zijn vestging in Rijssen bovendien de eerste plaats in de categorie ‘Best Customer Satisfaction’. Auto Kökcü in Amsterdam is de winnaar in de categorie ’Best Workshop CSI’.  

23c0047-001

Bestsellers GLE en GLE Coupé nu nóg beter

Mercedes-Benz heeft het exterieur, het interieur, de technologie en de uitrusting van de in 2018 geïntroduceerde modelgeneratie een facelift gegeven. De vernieuwde modellen staan in Europa vanaf juli 2023 bij de dealers. Het motorengamma is nu in z’n geheel geëlektrificeerd. Het omvat mild hybrids met een 48V-boordnet en een geïntegreerde startdynamo (ISG) en plug-in hybrids van de vierde generatie.

de7a0026

Baan Twente levert volledig elektrische eActros koelwagen aan Huuskes

Baan Twente heeft een volledig elektrische eActros koelwagen mogen leveren aan Huuskes. Hiermee is Baan Twente een van de eerste officiele Mercedes-Benz dealers die een eActros mag afleveren aan jarenlange trouwe klant: Huuskes. "Namens het complete team van Baan Twente willen wij Huuskes bedanken voor de prettige samenwerking tijdens het implementeren van de volledig elektrische eActros koelwagen. Jullie openheid en enthousiasme hebben ertoe bijgedragen dat alles soepel is verlopen en we zijn blij dat we ons aandeel hebben kunnen leveren in de duurzame toekomst van Huuskes. Bedankt voor het vertrouwen en we kijken uit naar een voortzetting van onze samenwerking." Aldus Mark van Oostrum - Baan Twente.

22c0288-027

hightech, luxueus én veelzijdig
Ook als AMG EQE SUV

De EQE SUV is de multifunctionele variant van de businesslimousine EQE.

De EQE SUV is de multifunctionele variant van de businesslimousine EQE. Net als dat laatste model is hij leverbaar met de belangrijkste innovaties van de EQS en tegelijkertijd is hij dynamischer dan de EQS SUV. De EQE SUV is een van de ruimste voertuigen in zijn segment. Toch is hij compacter dan de EQE Limousine en heeft hij met 3.030 mm een 9 cm korter wielbasis. De exterieurafmetingen zijn 4.863/1.940/1.686 mm (lengte/breedte/hoogte). Als vierde model na de EQS en EQE Limousines en de EQS SUV maakt de EQE SUV gebruik van het nieuwe volledig elektroplatform.

22c0350-002

Nieuwe A Klasse & B Klasse

Interieur tussen hightech en sportiviteit, Aanzienlijk royalere uitrusting

Met perfect uitgebalanceerde proporties, liefdevolle en hoogwaardige aandacht voor details, de nieuwste generatie MBUX en een modellengamma dat consequent is afgestemd op de wensen van de klant, zijn de nieuwe Mercedes‑Benz A-Klasse en de B-Klasse klaar voor kleine en grote avonturen. De A-Klasse blijft leverbaar als Hatchbak en als Limousine.

22dt068-006

Elektrisch in serieproductie: Mercedes-Benz eEconic rolt van de band in fabriek Wörth 

Daimler Truck versnelt de elektrificatie van zijn vloot: de Mercedes-Benz eEconic voor gemeentelijk gebruik gaat in serieproductie in de fabriek in Wörth in de zuidelijke deelstaat Rijnland-Palts. Binnenkort rolt daar – na de productiestart van de eActros distributietruck in oktober 2021 – al de tweede batterij-elektrische Mercedes-Benz truck van de band. 

-ron4251

Mercedes-Benz verkozen tot BestelautoMerk van het Jaar 2022

Mercedes-Benz Vans ontvangt belangrijke publieksprijs geïnitieerd door ondernemersvereniging evofenedex voor betrouwbaarheid van modellen en dealerorganisatie die focust op innovatie en zero-emissie

d663184

De nieuwe Mercedes-Benz GLC

Moderne, sportieve luxe: de nieuwe GLC belichaamt het in elk detail. Het is het meest dynamische model in de succesvolle SUV-familie van Mercedes-Benz. Dat wordt al op het eerste gezicht onderstreept door zijn design met unieke proporties, spannende oppervlakken, duidelijke contouren en een overzichtelijk, hoogwaardig interieur. De GLC overtuigt ook met zijn rijprestaties en efficiëntie. Hij is uitsluitend verkrijgbaar als hybrid: als plug-in hybrid of als mild hybrid met 48V-technologie en geïntegreerde startdynamo. De plug-in hybrids bieden een actieradius van meer dan 100 km (WLTP) – perfect geschikt voor overwegend elektrisch dagelijks gebruik. 

 

20619-Mirrorcam4

De vernieuwde MirrorCam van de nieuwe Actros

Al geruime tijd heeft Mercedes-Benz op de nieuwe Actros zijn de conventionele buitenspiegels vervangen door een camerasysteem MirrorCam. Wat zijn de voordelen van de MirrorCam? De nieuwe Actros biedt in de vorm van de MirrorCam een uniek systeem. 

22C0126_002

De EQS SUV

Met de luxe limousine EQS en de sportieve businesslimousine EQE is Mercedes-Benz ook in de hogere segmenten een nieuw, volledig elektrisch tijdperk ingegaan. Op korte termijn volgt de EQS SUV, de derde modelserie die is gebaseerd op het platform dat speciaal is ontwikkeld voor elektrovoertuigen. De SUV heeft een avant-gardistisch en luxueus interieur dat veel ruimte, comfort en connectiviteit biedt aan maximaal zeven passagiers. Dankzij de krachtige elektromotoren, de responsieve vierwielaandrijving 4MATIC en het intelligente rijprogramma ‘Offroad’ kan de EQS SUV ook met gemak licht terrein aan.

21C0446_004

De  EQE

De nieuwe EQE staat nu in onze showrooms. Er zijn nu twee verschillende uitvoeringen: de EQE 350+ (stroomverbruik gecombineerd WLTP: 18,7-16,1 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1 en de Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC (stroomverbruik gecombineerd WLTP: 22,5-19,7 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1. De consumentenadviesprijzen(2) beginnen bij € 76.825 voor de EQE 350+ Launch Edition Luxury Line. De Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC is beschikbaar vanaf € 107.680 euro.

_RON3797

Baan Twente uitgeroepen tot meest klantvriendelijke Mercedes-Benz Van ProCenter

Op 16 maart heeft Mercedes-Benz Nederland de jaarlijkse Best Van Dealer Award uitgereikt, en Baan Twente uitgeroepen tot meest klantvriendelijke Mercedes-Benz Van ProCenter van Nederland. De Mercedes-Benz bedrijfswagendealer uit Rijssen, Hengelo en Oldenzaal noteerde het afgelopen jaar wederom topscores op het gebied van service en klanttevredenheid.

evito66kwh02

eVito met grotere accu

In navolging op de Mercedes-Benz eVito Tourer krijgt ook de eVito Gesloten Bestelwagen een uitgebreide update van de elektrische aandrijflijn en een nieuwe accu van 66 kWh, met een bruikbare capaciteit van 60 kWh. De lokaal emissievrij rijdende bestelwagen vervangt het model dat in 2018 met succes werd geïntroduceerd en is met zijn aanzienlijk grotere actieradius van 280 kilometer (WLTP, gecombineerd)1,2 in te zetten voor een breder scala aan transportbehoeften.

20C0581_032

De EQB: de volledig elektrische compacte SUV met maximaal zeven zitplaatsen

Of het nu gaat om een gezin met kinderen of een groep volwassenen: als zevenzitter biedt de nieuwe EQB plaats aan uiteenlopende gezinssamenstellingen en transportbehoeften. Daarmee neemt hij een uitzonderlijke positie in onder de compacte elektroauto’s.

VANS514007 (1)

De nieuwe Citan

Een groots aanbod in het segment van kleine bestelwagens

Dankzij compacte buitenafmetingen in combinatie met een royale ruimte en een hoog laadvermogen biedt de nieuwe Mercedes-Benz Citan een groot aantal toepassingsmogelijkheden, met name voor bezorging en dienstverlening in de binnenstad. Het model is verkrijgbaar als Gesloten Bestelwagen en als Tourer.

21C0501_025

De nieuwe Mercedes-AMG SL

De nieuwe Mercedes-AMG SL, de nieuwe editie van een icoon, keert terug naar zijn roots met een klassieke softtop en een sportief karakter. Tegelijkertijd is de luxe roadster bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik als 2+2-zitter en voor het eerst leverbaar met vierwielaandrijving. Hightech componenten als het AMG-onderstel ACTIVE RIDE CONTROL met actieve rolstabilisatie, de achterasbesturing, het als optie leverbare high-performance keramische AMG-composietremsysteem of het standaard DIGITAL LIGHT met projectiefunctie scherpen het sportieve profiel aan. In combinatie met de 4-liter AMG-V8-biturbomotor resulteert dit in een onovertroffen rijervaring.

B020_A_new_truck_for_a_new_era_-_wereldpremiere_eActros

eActros

Een nieuwe vrachtwagen van Mercedes-Benz is ook altijd een stukje toekomst. Want de technologie van het merk met de ster is al decennialang toonaangevend. De realisatie van een ambitieus doel – het streven naar CO2-neutraal transport dankzij accu- en brandstofceltechnologie – draait op volle toeren. 

21C0378_079

De nieuwe C-Klasse Estate All-Terrain: ook in zijn element buiten de gebaande paden

Standaard met grotere bodemvrijheid en 4MATIC vierwielaandrijving

Wie een conventionele Estate te weinig terreinvaardig vindt, maar een SUV te hoog, biedt Mercedes-Benz nu ook in het C-Klasse segment een allrounder als alternatief aan: de C-Klasse All-Terrain. Na de introductie van het succesvolle All-Terrain concept met de E-Klasse in het voorjaar van 2017, is er nu met de C-Klasse een tweede multitalent met een markante look en veelzijdige capaciteiten.