Mobiliteitspartner in Twente

Meerdere merken, vele diensten, één naam. Baan Twente timmert al ruim zestig jaar aan de weg, maar ontwikkelt zich nu sneller dan ooit. Het automotive bedrijf is naast Mercedes-Benz ook het merk Ford gaan voeren en bedient met dit uitgebreidere aanbod klanten in Twente, Salland en Berkelland.

Discover your way

Meerdere merken, vele diensten, één naam. Baan Twente timmert al ruim zestig jaar aan de weg, maar ontwikkelt zich nu sneller dan ooit. Het automotive bedrijf is naast Mercedes-Benz ook het merk Ford gaan voeren en bedient met dit uitgebreidere aanbod klanten in Twente, Salland en Berkelland. Algemeen directeur Gerd van der Kolk en kersvers operationeel directeur van de Ford-divisie, Henri Koekenberg, lichten de nieuwe ontwikkelingen toe.

Zo combineert ons mobiliteitsconcept Mobility++ een mix van efficiëntie en duurzaamheid. Als vervoersmiddel kunnen gebruikers kiezen voor bijvoorbeeld een auto of fiets, met als gemeenschappelijke deler dat ze elektrisch worden aangedreven. Op deze manier wil Baan Twente graag een brede, vooruitstrevende visie op mobiliteit bieden. Met oog voor een toekomst waarbij 'slimme mobiliteit' de kroon spant. Dat is meer dan een auto die van A naar B rijdt."

gerd-van-der-kolk

Wat zijn de voornaamste verschillen met vroeger?

Gerd: "De uniforme naam Baan Twente - voor al onze vestigingen, Ford dan wel Mercedes-Benz en personenauto's dan wel bedrijfswagens en trucks - geeft aan dat we een nieuwe weg in mobiliteit inslaan. We proberen daarbij innovatief te zijn in ons aanbod en dienstverlening. Niet alleen voor zakelijke klanten, maar ook particulieren. Het eerdergenoemde deelconcept Mobility++ is daar een voorbeeld van. Met een dergelijk pakket aan dienstverlening bereiken we voortaan een grotere klantengroep en stellen we hen in staat om hun eigen weg te vinden in alle nieuwe vormen van mobiliteit."

henri-koekenberg

Hoe past de vernieuwde ontwikkeling bij Baan Twente?

Gerd: "Als familiebedrijf hebben we hart voor automotive en mobiliteit, bieden we de hoogste kwaliteit en respecteren we de klant. Vanuit deze waarden blijven we investeren in bijscholing en technische systemen. Hierdoor zijn onze medewerkers trots op hun werk en zijn we ervan overtuigd dan onze klantenservice automatisch beter wordt." 

Henri: "Baan is een eenheid. Alle vestigingen in Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Rijssen dragen de naam Baan Twente. Zo stralen we uit dat we op alle locaties dezelfde kwaliteitsnormen hanteren. Waar de klant ook binnenstapt, overal is het productenaanbod groot en het dienstenpakket breed."

Welk voordeel heeft de klant bij de veranderingen

Gerd: "Bij Baan Twente kunnen klanten hun mobiliteit inrichten zoals ze zelf willen. Wij kunnen hen daarbij uitstekend van advies dienen. Baan Twente is de weg naar jouw vorm van mobiliteit, wat de toekomst ook mag brengen."

Henri: "Ons huidige aanbod past zowel bij particulieren, als bij grote bedrijven of kleine ondernemers. Vanuit dit brede aanbod doen onze medewerkers er alles aan om tegemoet te komen aan de wens van de klant. Onze mensen zijn goed opgeleid en trots in hun werk. Ze helpen een klant met veel plezier. Bij welke vestiging van Baan de klant ook binnenkomt, de sfeer is overal prettig en iedereen is even welkom. Klanten trekken met onze auto's de wijde wereld in, maar bij Baan komen ze thuis."