De nieuwe Mercedes-Benz CLE Cabriolet: het hele jaar door genieten van open rijden

Mercedes-Benz zet met de nieuwe CLE Cabriolet de lange traditie van vierpersoons droomauto’s met open dak voort. Een expressief design, intelligente technologie en een hoogwaardige uitrusting staan garant voor rijplezier op hoog niveau. De klassieke akoestische stoffen kap en aanvullende hoogwaardige details geven hem echter een geheel eigen karakter. De CLE Cabriolet combineert dynamische rijeigenschappen met een hoog dagelijks gebruiksgemak om het hele jaar door van open rijden te kunnen genieten. Hij is te bestellen bij Baan Twente voor consumentenadviesprijzen vanaf 80.555 euro.

23c0386-034
Open-air rijplezier, het hele jaar door

Het elektrische windscherm AIRCAP® en de hoofdruimteverwarming AIRSCARF® behoren tot de standaarduitrusting. Beide systemen zijn doorontwikkeld. Ze maken open rijden bij lage buitentemperaturen nog aangenamer. AIRCAP® bestaat uit twee elementen: de windlamel op de voorruit leidt de luchtstroom over het hoofd van de inzittenden. Hij klapt uit met een druk op de knop. Het automatische windscherm achter de achterste hoofdsteunen vermindert de turbulentie op efficiënte wijze. AIRSCARF® zorgt voor nog warmere luchtstroom rond de nek en keel van de voorste inzittenden– zelfs bij ongunstige windomstandigheden.

23c0386-016
Dynamische en comfortabele rijervaring met krachtige zescilinder als topmotor

Het onderstel van de nieuwe CLE Cabriolet zorgt voor rijplezier op bochtige wegen. Tegelijkertijd biedt het een uitzonderlijk rijcomfort tijdens lange ritten. Het met 15 mm verlaagde comfortonderstel is standaard. Het combineert soepel rijcomfort met een sportieve, directe handling. Een sportonderstel met een amplitude-selectief dempingssysteem is als optie leverbaar. Het optionele DYNAMIC BODY CONTROL-onderstel zorgt voor bijzonder sportief of juist comfortabel rijplezier door middel van de continue, adaptief verstelbare demping voor en achter. Het actieve onderstel regelt de dempingskarakteristieken in samenspel met de motor-, transmissie- en stuureigenschappen voor elk wiel afzonderlijk. Hierbij wordt rekening gehouden met de rijsituatie, de rijsnelheid en het wegdek. Met de DYNAMIC SELECT-schakelaar kan de bestuurder kiezen tussen een comfortabele of een sportief-straffere afstelling.

23c0386-028 (1)
Royale ruimte binnenin

Als grootste cabriolet in de middenklasse biedt het sportieve tweedeursmodel veel langeafstandscomfort voor vier personen. De afmetingen van het nieuwe model: 4.850 mm lang, 1.861 mm breed en 1.424 mm hoog en een wielbasis van 2.865 mm. Vooral de achterpassagiers profiteren van de 25 mm langere wielbasis. Ze hebben onder andere 72 mm meer knieruimte en 19 mm meer schouder- en elleboogruimte tot hun beschikking. Daarmee is de CLE Cabriolet aanzienlijk ruimer dan de C-Klasse Cabriolet.

Met een volume van 385 liter (295 liter bij geopende kap) is de bagageruimte uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. Indien nodig kan deze worden uitgebreid met behulp van de neerklapbare achterbankleuning. Deze kan gemakkelijk vanuit de bagageruimte in de verhouding 60:40 worden neergeklapt. De toegang tot de bagageruimte is contactloos en volledig automatisch met HANDS-FREE ACCESS. Ook KEYLESS GO behoort tot de standaarduitrusting. De portieren worden vergrendeld en ontgrendeld door de portiergreep aan te raken.

23c0191-046
Sportieve luxe

Het vrijstaande 12,3” volledig digitale combi-instrument en het 11,9” op de bestuurder gerichte centrale display in staand formaat zijn blikvangers in het interieur. Het laatstgenoemde display kan elektrisch worden gekanteld van 15 tot 40° om storende verblinding te voorkomen wanneer de stoffen kap geopend is. Een andere highlight is de optionele dynamische sfeerverlichting, waarbij lichtbanden zich elegant uitstrekken van de cockpit, over de portieren en achterste zijpanelen tot achter de achterbank. Dit stijlvolle wrap-around effect wordt versterkt door twee andere omringende details: de bovenkant van het dashboard, de bovenkant van de portieren en het opbergdeksel van de stoffen kap zijn bekleed met zwarte nappalederlook. En dan is er nog de chroomomlijsting die het gehele passagierscompartiment omsluit.