Smart #3

All-electric. Never silent.
smart

Premium exterieur 

Het ontwerp van de smart #3 wordt bepaald door naadloze, vloeiende lijnen en krachtige rondingen, gericht op het verbeteren van de aerodynamische prestaties. De carrosserie is voorzien van een aantal opvallende details. Aan de voorzijde schitteren de afgeslankte LED-koplampen gecombineerd met een kenmerkende ‘haaienneus’ en een brede A-vormige grille. Aan de zijkanten komen het opvallende tweekleurige dak en de vloeiende, doorlopende designlijn die de A- en C-stijl verbindt samen, waardoor een elegant en sportief fastback-silhouet ontstaat. De spoiler, C-stijl en het achterscherm zorgen in combinatie met de bumper voor een moderne designlijn. Achterlichten met gepixelde elementen ondersteunen het premiumgevoel. 

Sportief en ruim interieur 

Het interieur neemt deze sportieve energie over met cirkelvormige vormen die doen denken aan turbine-inlaten, die perfect integreren in een rustige en stijlvolle architectuur. Het strak ontworpen dashboard loopt naadloos over in een hoge middenconsole met daarin een verhoogd centraal scherm van 12,8 inch. De combinatie van natuurlijk licht van het glazen dak en kunstmatige verlichting van de veelkleurige sfeerverlichting versterkt de luchtige sfeer in het interieur. Dankzij een langere wielbasis biedt de smart #3 een bijzonder ruim interieur. Geïntegreerde hoofdsteunen  verhogen het rijcomfort en onderstrepen het sportieve interieurconcept. Daarbij vormt het infotainmentsysteem, uitgerust met een Beats® Soundsystem met 13 speakers, een aanvulling op de avant-gardistische smart #3 interieurervaring. 

De smart #3 is verkrijgbaar in nieuwe kleuren, waaronder een levendig Photon Orange Metallic en een futuristisch Electric Blue Matte exterieur, en een nieuwe Vibrant Brown interieurvariant. 

smart #1 en #3

smart #3 maakt indruk met bereik, acceleratie en korte oplaadtijd

Het sportieve uiterlijk van de SUV-coupé komt ook tot uiting in indrukwekkende prestaties: het piekvermogen varieert van 315 kW voor de BRABUS tot 200 kW voor de andere lijnen, wat op dit gebied een maatstaf vormt in dit segment. Qua acceleratie presteert de smart #3 nog sportiever dan de #1: in de BRABUS-versie accelereert de SUV-coupé in slechts 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Ook de Pro+ is als instaplijn indrukwekkend met 5,8 seconden. De smart #3 vergroot ook zijn totale actieradius: naar tussen de 435 en 455 km.

Het geoptimaliseerde ophangingssysteem en de wielbasis van 2.785 mm, gecombineerd met een zeer aerodynamische carrosserie met een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,27, zorgen voor een dynamische rijervaring. Een gemakkelijke oplaadervaring blijft een hoge prioriteit voor smart. Dankzij de efficiënte DC-laadtechnologie met een vermogen tot 150 kW/u laadt de smart #3 in minder dan 30 minuten op van 10 tot 80 procent. Daarnaast wordt het nieuwe model geleverd met diverse rijassistentiesystemen, zoals een snelwegassistent (HWA) en automatische parkeerassistent (APA).

smart #3 wordt geleverd in vier lijnen, waaronder een 25th Anniversary Edition. 

Als speciale traktatie voor alle smart-fans heeft het merk aangekondigd dat het een gelimiteerde 25th Anniversary Edition zal uitbrengen. Hij combineert een uniek en exclusief bijzonder uiterlijk met features van Premium en designelementen van BRABUS, een actieradius van 455 km, 22 kW AC-opladen en een infotainmentsysteem bestaande uit een 12,8-inch centraal display, een 9,2-inch HD-instrumentenpaneel en een 10-inch head-updisplay en een Beats®-geluidssysteem met 13 luidsprekers. Het exclusieve ontwerp trekt gegarandeerd de aandacht: de 25th Anniversary Edition wordt geleverd in het wit met rode accenten, zwart-wit lederen stoelen, een zeer individueel panoramisch galaxy-dak en een sportieve carrosserievorm. Er zal ook een verdere co-creatie plaatsvinden met smart's langetermijnpartner BRABUS, die de hartslag van liefhebbers van pittig rijden zal versnellen. Zoals gewoonlijk slaat BRABUS een sportievere weg in, met grotere wielen, sportieve pedalen, een speciaal ontwikkeld motorgeluidsontwerp voor een autosportgevoel en vierwielaandrijving (AWD). Voor wie op zoek is naar een luxueuze ervaring, biedt de Premium CyberSparks LED+ koplampen, sfeerverlichting in het interieur en een Beats®-geluidssysteem erbovenop. Voor de instapprijs is de Pro+-lijn prachtig vormgegeven met verborgen deurgrepen en wordt hij geleverd met een 12,8-inch centraal display, snelweg- en file-assistenten en een draadloze oplaadmogelijkheid.
 

smart3-interior (1)