De nieuwe Ford Ranger

De nieuwe Ford Ranger: veelzijdiger dan ooit

De nieuwe Ford Ranger is de meest intelligente, veelzijdige en bekwame pick-up van het moment. Om dit te realiseren maakte Ford gebruik van zijn jarenlange expertise op het gebied van trucks en pick-ups in combinatie met zijn uitgebreide kennis van klanten over de hele wereld. Het resultaat is een ultieme alleskunner; klaar voor onvergetelijke avonturen met het gezin, het bedrijf of simpelweg voor het plezier.

 “Met de Ranger bedienen we al tientallen jaren een grote en diverse markt”, aldus Jim Farley, president en chief executive officer van Ford Motor Company. “Deze pick-up is altijd al een trouwe partner geweest voor eigenaren van kleine bedrijven, vakmensen en landbouwspecialisten, gezinnen, commerciële vloten en nog veel meer. En dat in meer dan 180 landen.”

 De nieuwe Ranger kan eind 2022 worden besteld en de eerste leveringen volgen begin 2023. De vooruitzichten zijn alvast goed: de huidige generatie Ranger is in Europa immers al leider in het pick-up segment en vestigde onlangs zelfs een nieuw verkooprecord. Sinds afgelopen september tot nu reden er 45.539 nieuwe Rangers de Ford-dealer uit, wat neerkomt op een marktaandeel van 39,9 procent.2

Living the Ranger Life

Méér doen van wat je altijd al graag deed. Daarin willen we onze klanten met de nieuwe Ranger steeds meer inspireren. Ga eropuit, onderneem, ontdek nieuwe plekken!” Gary Boes, Enterprise Product Line Management Director van Ford Global Trucks, breekt een lans voor de ‘Ranger Lifestyle’. “Wij rijden zelf ook pick-ups, dus die passie voor de Ranger lifestyle en liefde voor het product kennen wij als geen ander. Dankzij de Ranger kun je doen wat je altijd al wilde doen, én meer. Ford noemt dit ‘Living the Ranger Life’ en dat credo wordt gedeeld door elke ontwerper en ingenieur die bij de ontwikkeling van de volgende generatie Ranger is betrokken.”

Het Ranger-project werd geleid door het Product Development Centre van Ford in Australië. Een internationaal team van toegewijde ontwerpers en ingenieurs werkte samen om niet alleen de allernieuwste kennis op het gebied van technologie en veiligheid te integreren, maar ook om een Ranger te ontwikkelen en testen volgens de strengste normen van Ford.

 "Ons team was gefocust op één doel: van deze generatie Ranger de sterkste en meest veelzijdige Ranger te maken die we ooit hebben gemaakt", zegt Graham Pearson, Ranger Vehicle Program Director. “Het team heeft een van de meest uitgebreide mondiale testschema's doorlopen. We zijn niet gestopt met ontwikkelen, voordat we zeker waren dat hij ‘Ford Tough’ was.”

2022Ford_NextGenRanger_Sport_Front3QTR_static-scaled

Nieuwe look, nieuwe mogelijkheden

De input van de klant was cruciaal in het ontwikkelen van de robuuste nieuwe look van de Ranger. Ford bracht veel tijd door met Ranger-eigenaren van over de hele wereld, nam meer dan 5.000 interviews af en organiseerde tientallen klant-workshops om te begrijpen hoe klanten hun pick-ups gebruikten en wat ze wilden en verwachtten van de nieuwe Ranger.

Visueel oogt de nieuwe Ranger gedurfd en zelfverzekerd – zo deelt hij voortaan Fords wereldwijde truckdesign-DNA. Het exterieur is voorzien van een nieuwe grille, geflankeerd door de kenmerkende ‘C-clamp koplampen’, terwijl een subtiele schouderlijn langs de flanken overgaat in geprononceerde wielkasten, die de Ranger een zelfverzekerde uitstraling geven. Ook is de Ford Ranger voor het eerst leverbaar met matrix LED-koplampen. Aan de achterkant zijn de achterlichten ontworpen in harmonie met de kenmerkende graphics aan de voorzijde. Het interieur is geüpgraded, mede dankzij de eersteklas softtouch-materialen en een prominent touchscreen in het midden van het dashboard. Bovendien is de nieuwe Ranger uitgerust met Fords kenmerkende SYNC™ 4 infotainmentsysteem.3

2022Ford_NextGenRanger_Sport_rear3QTR_static-scaled