De nieuwe Ford E-Transit

Grootste bereik en laagste vanafprijs in segment
  • Nieuwe benchmark: elektrisch bereik van 3171 kilometer en vanafprijs van € 48.6752 voor Chassis Cabine, Gesloten Bestelauto vanaf € 49.0502
  • Voor elke klus een E-Transit: 25 verschillende uitvoeringen, ook als Chassis Cabine
  • Riante standaarduitrusting, geavanceerde assistentiesystemen, state-of-the-art connectiviteit met SYNC 4, FORDLiive connected services, waaronder FordPass Pro en Ford Telematics 

Ford Bedrijfswagens heeft de vanafprijzen bepaald van de baanbrekende E-Transit. De volledig elektrische versie van de bestverkochte bedrijfswagen ter wereld, maakt emissievrij rijden bereikbaar in optima forma. Met zijn bereik van 3171 kilometer komt hij op een volle accu tot wel twee keer verder dan zijn concurrenten. De prijzen beginnen bij € 48.6752 voor een Chassis Cabine en € 49.0502 voor een Gesloten Bestelauto. Door deze scherpe prijsstelling en de extra lage verbruiks- en onderhoudskosten wordt een elektrische bedrijfswagen voor veel meer ondernemers nu écht haalbaar.

De aantrekkingskracht van de E-Transit zit ‘m niet alleen in zijn bereikbaarheid, maar vooral in het totaalplaatje. Zo krijgt hij een extra rijke standaarduitrusting en een arsenaal aan assistentiesystemen mee, bovenop een geïntegreerd gamma van software en diensten die de uptime en de gebruikskosten optimaliseren. Hij is daarnaast leverbaar met het innovatieve ProPower Onboard waarmee op locatie gereedschap, lampen, laptops en bijvoorbeeld koelaggregaten van stroom kunnen worden voorzien. 

2021_FORD_E-TRANSIT_002-scaled

Volop keuze

Met het diverse aanbod van 25 uitvoeringen, is de Ford E-Transit in te zetten voor een breed scala aan bedrijfsactiviteiten. Het accupakket met een bruikbare capaciteit van 67 kWh maakt een actieradius van maximaal 3171 km mogelijk volgens WLTP. De E-Transit kan in 34 minuten van vijftien naar tachtig procent laden met een 115 kW DC-snellader. De accu met een normale 3-fase laadpaal of Wallbox volledig opladen met de 11 kW-on board lader duurt circa 7,2 uur. 

De elektrische Transit is verkrijgbaar als Bestelauto, Bestelauto Dubbele Cabine en Chassis Enkele Cabine, in diverse lengte- of hoogtevarianten. Afhankelijk van de gekozen uitvoering varieert het maximaal toelaatbaar gewicht van 3,5 tot 4,25 ton en is het laadvermogen maximaal 1.616kg8 (Bestelauto) of 1.967kg8 (Chassis Cabine). De krachtige elektromotor is leverbaar in twee versies 135kW (184pk) of 198kW (269pk) en heeft een maximumkoppel van 430 Nm. 

De Ford E-Transit is te configureren als Ambiente of Trend. Beide uitvoeringen zijn fors rijker  uitgerust dan de equivalente diesels. De Ambiente is standaard uitgerust met onder meer Electronic Air Temperature Control, SYNC 4 met 12-inch touchscreen3, Keyless Start, een elektrische handrem, verwarmbare stoelen, de Quickclear-voorruit en elektrisch bedien- en verwarmbare buitenspiegels. Het standaard FordPass Connect Modem biedt voor onbeperkte tijd toegang tot de diensten van FordPass Pro. Ook inbegrepen zijn een jaar lang toegang tot het FordPass-laadnetwerk en een jaarabonnement op Ford Telematics. 

De Trend vult de uitrusting van de Ambiente aan met systemen die de productiviteit en veiligheid verder verhogen en de bedrijfskosten verlagen. Enkele voorbeelden zijn het Ford Connected Navigation System4, Cruise Control5, Pre‑Collision Assist met Pedestrian Detection5, Lane Departure Warning5, Lane-Keeping Aid5 en parkeersensoren rondom5. De bestelauto uitvoering heeft ook een laadvloerbescherming.

Eerste Transit met SYNC 4

De E-Transit is de eerste bedrijfswagen van Ford die is voorzien van het geheel nieuwe SYNC 4 infotainmentsysteem met 12-inch touchscreen. Met de nieuwe cloud-based navigatie4 kan SYNC 4 de meest efficiënte routes plannen en bestuurders informeren over onder meer het resterende bereik, het verkeer en de beschikbaarheid van parkeerplaatsen en laadstations in de buurt. De Intelligent Range-functie helpt bij het maximaliseren van de actieradius en houdt rekening met realtime informatie over de rijstijl, het weer en de omstandigheden op de weg. De geavanceerde stembediening zorgt er samen met Amazon Alexa6 voor dat bestuurders alle gewenste informatie krijgen zonder de ogen van de weg te halen. Met de over-the-air updates via Ford Power-Up blijft het systeem altijd actueel en worden regelmatig nieuwe functies beschikbaar gemaakt.

Ford_E-Transit_Detail_Ford_Telematics_MobileApp-scaled