De E-Klasse Estate & All-Terrain

Functioneel, intelligent en een dynamische look: de nieuwe E-Klasse Estate
mercedes-benz

De nieuwe E-Klasse Estate. Evolves with every journey.

Maakt dankzij flexibel comfort en intelligente assistenten van elke rit een gepersonaliseerde rijervaring. De nieuwe E-Klasse Estate bundelt moderne elegantie met een sportief silhouet en intelligent ruimtesysteem. Het interieur past zich dankzij intuïtieve connectiviteit en intelligent comfort aan elke rit aan.

E-Estate
Kopen vanaf

€ 74.271

E-Estate All-Terrain
Kopen vanaf

€ 83.914

Geïnteresseerd?

Kom meer te weten over de 
Mercedes-Benz E-Klasse

23c0190-024
e-class-estate-fl-2023-exterior

Exterieurdesign: sportief en stijlvol.

Net als de Limousine zet de Estate niet alleen de lange modelhistorie van de klassieke E-Klasse voort, maar slaat hij met zijn nieuwe design ook een brug naar de avantgardistische trendsetters van Mercedes elektrische auto's. Evenwichtige proporties maken deel uit van het uiterlijk van een traditionele estate. Ze worden gedefinieerd door de korte overhang voor, de lange motorkap met powerdomes, de langere wielbasis en de evenwichtige overhang achter. Met zijn opvallend vormgegeven flanken onderscheidt de Estate zich duidelijk van de concurrentie. De twee karakterlijnen die we kennen van de Limousine dragen bij aan een krachtig gestrekte carrosserie en geven de Estate een sportieve en stijlvolle uitstraling. De verfijnde, driedimensionale en tot in het kleinste detail geoptimaliseerde oppervlakteafwerking straalt elegantie uit.

e-class-estate-fl-2023-interior

MBUX Superscreen als highlight in het interieurdesign.

Het dashboard speelt een belangrijke rol in de digitale beleving in het interieur. Als de E-Klasse Estate is uitgerust met het optionele voorpassagiersdisplay, strekt het grote glazen oppervlak van het MBUX Superscreen zich uit tot het centrale display. Het bestuurdersdisplay is optisch daarvan losgekoppeld en bevindt zich in het blikveld van de bestuurder. De modellen zonder voorpassagiersdisplay hebben een groot sierdeel dat doorloopt tot in het midden. Visueel los daarvan lijkt het centrale display te zweven boven het holle oppervlak van dit sierdeel.

e-class-estate-fl-2023-phev

Een Plug-in Hybrid is direct leverbaar bij de introductie.

Al bij de introductie is met de E 300 e (gewogen brandstofverbruik gecombineerd (WLTP): 0,9-0,6 l/100 km, gewogen CO₂-emissie gecombineerd (WLTP): 20-13 g/km, gewogen energieverbruik gecombineerd (WLTP): 21,4-19,1 kWh/100 km) ook een plug-in hybrid beschikbaar: Met een elektrisch vermogen van 95 kW (129 pk) en een volledig elektrische actieradius van meer dan 100 km (WLTP) kan dit model in veel gevallen en op veel dagen volledig elektrisch rijden, zonder inschakeling van de benzinemotor. Meer plug-in hybrids met dieselmotoren zullen volgen.

Mercedes-Benz-E-Klasse-All-Terrain-2023-foto-12

Highlights van de E-Klasse All-Terrain.

Het exterieur van de E-Klasse All-Terrain maakt indruk met een sensuele, duidelijke vormentaal, dynamische proporties en voor All-Terrain typerende kenmerken. Het sportieve design wordt verder benadrukt door de royaal vormgegeven motorkap, de voor offroad typerende 3D-grille en atletische claddings van de wielkasten. Voor het eerst zorgen de als optie leverbare Plug-in Hybrid uitvoeringen van het All-Terrain model voor meer flexibiliteit in de dagelijkse praktijk.

e-class-estate-fl-2023-highlight

Luchtgeveerde achteras standaard, AIRMATIC optioneel leverbaar.

Het soepele rijgedrag van de nieuwe E-Klasse Estate is grotendeels te danken aan de nauwkeurige geleiding van de voorwielen door vier draagarmen per wiel. Bij de achteras zorgt een geoptimaliseerde onafhankelijke multilink achterwielophanging met vijf draagarmen voor een uitstekende wielgeleiding en een al even indrukwekkende rechtuitstabiliteit. Bij beide assen zijn de veren en dempers gecombineerd in een enkele veerpoot en zijn ze niet betrokken bij de wielgeleiding, waardoor de vering met een navenante gevoeligheid reageert. Het subframe voor en de asdrager achter zorgen ervoor dat de ophanging en de carrosserie worden ontkoppeld, wat de overdracht van trillingen en geluid tegengaat. De mild hybrids zijn standaard uitgerust met het AGILITY CONTROL-onderstel met stalen vere, selectief dempingssysteem en luchtgeveerde achteras.

Geïnteresseerd? Kom meer te weten over de Mercedes-Benz E-Klasse

Interesse? Laat weten waar we u bij kunnen helpen en wij nemen contact met u op