eEconic

Volledig elektrisch voor stedelijk gebruik.

 
mercedes-benz

Hoe wilt u de Mercedes-Benz eEconic?

Kopen vanaf

€ P.o.a.

Geïnteresseerd?

Kom meer te weten over de 
Mercedes-Benz eEconic

eeconic-detailzoom-highlights
22DT085_004

De eEconic Uit verantwoordelijkheid voor de stad en mens.

De steden groeien. De eisen aan mobiliteit, logistiek, milieu en kwaliteit van leven ook. Het antwoord daarop is een truck die aan al deze eisen voldoet. Die krachtig en efficiënt is, en tegelijkertijd maximale veiligheid voor alle verkeersdeelnemers biedt. En waarmee duurzame oplossingen worden geleverd zonder lokale emissies. Met een volledig elektrische aandrijving is de eEconic de consequente doorontwikkeling van de beproefde Econic en daarmee de perfecte oplossing voor werkzaamheden in de stad.

content-panorama-02-eeconic

De voordelen op een rij

  • Korte ritten. Vuilniswagens leggen gemiddeld dagelijks 100 km af, die de eEconic in de meeste gevallen met slechts één acculading kan afdekken.1
  • Duidelijke routeplanning. Met behulp van een vaste planning kan eenvoudig een afgestemde oplaadinfrastructuur worden samengesteld voor op het depot.
  • 's Nachts opladen. Door in ploegen te werken kan de accu 's nachts milieubewust worden opgeladen, waarbij bovendien geprofiteerd kan worden van nachtstroomtarieven.
  • Steeds weer opnieuw afremmen en optrekken. Elektromotoren beschikken niet alleen over uitstekende dynamiek bij het optrekken, maar kunnen dankzij recuperatie – het terugwinnen van energie tijdens het afremmen – de accu tijdens de rit opladen.
22DT080_042

Krachtig, wendbaar en stil.

Een steeds beter wordende professional. De eEconic beschikt al bij het wegrijden over meer kracht omdat, in tegenstelling tot vrachtwagens met een verbrandingsmotor, het hoge koppel gelijkmatig voor het gehele toerentalbereik ter beschikking staat. En dan is er nog een eigenschap die kenmerkend is voor elektrische aandrijvingen: in vergelijking met andere motoren zijn ze duidelijk stiller. Dat is niet alleen prettiger voor de chauffeur en de medewerkers van het bedrijf, maar ook voor omwonenden en voetgangers. Bovendien krijgt de chauffeur met de Multimedia Cockpit een upgrade, een overzichtelijk systeem dat intuïtief kan worden bediend, en daarmee voor duidelijk minder belasting zorgt.
 

Bovendien beschikt de eEconic over alle voordelen van zijn voorganger, met een uitstekend rijgedrag en hoge wendbaarheid, ook met een zware lading. Maar het is vooral de grote en verwarmde thermocontrol-voorruit die voor optimaal zicht op de verkeerssituatie zorgt en daarmee bijdraagt aan meer veiligheid. Het geheel wordt gecompleteerd door een groot aantal assistentiesystemen. De lage instap en vlakke cabinevloer zorgen ervoor dat de eEconic in alle opzichten een uitstekend ergonomisch model is.

Geïnteresseerd? Kom meer te weten over de Mercedes-Benz eEconic

Interesse? Laat weten waar we u bij kunnen helpen en wij nemen contact met u op