eActros

Duurzaam, toekomstgericht, gedreven door innovatie en stil: dat is de eerste volledig elektrische truck van Mercedes-Benz. Maar de eActros is meer dan een truck. 
mercedes-benz

Hoe wilt u de Mercedes-Benz eActros?

Kopen vanaf

€ P.o.a.

Geïnteresseerd?

Kom meer te weten over de 
Mercedes-Benz eActros

stage-eactros (1)
eactros-1

De nieuwe eActros – Charged & Ready.

Duurzaam, toekomstgericht, gedreven door innovatie en stil: dat is de eerste volledig elektrische truck van Mercedes-Benz. Maar de eActros is meer dan een truck. Deze is onderdeel van de geïntegreerde eActros oplossing, die behalve de truck met de klassieke services ook nog de nieuwe eConsulting en innovatieve digitale oplossingen bevat. Alles om een stukje dichterbij de doelstelling van lokaal emissievrij rijden te komen.

stage-eactros (1)

Actieradius.

De eActros wordt geleverd in twee uitvoeringen met drie of vier accu's. Elk van deze lithium-ionaccu's is echt robuust uitgevoerd met een capaciteit van zo'n 112 kWh1. Dit betekent een totale accucapaciteit van zo'n 3362 of 448 kWh2. Met deze energie kunnen trajecten van maar liefst 300 km3 of maar liefst 400 km4 worden afgelegd, waarbij de precieze actieradius onder andere afhankelijk van de topografie, het rijgedrag, de buitentemperatuur, de lading en de opbouw kan variëren. Door het goede uithoudingsvermogen is de eActros ideaal voor zwaar distributietransport in stedelijke gebieden.

eactros-content-charging

Opladen

Een tankstation wordt een oplaadstation. Door het gestandaardiseerde oplaadysteem wordt het opladen van de eActros zo intuïtief mogelijk: parkeerrem aantrekken, de CCS-Combo 2-stekker aansluiten op de oplaadbus van het voertuig (deze vergrendelt automatisch) en het opladen kan al beginnen! Met een laadvermogen van 160 kW duurt het iets meer dan een uur om van 20 naar 80% (met drie accu's) of ongeveer anderhalf uur (met vier accu's) om weer de weg op te gaan.5 De gemiddelde oplaadtijd hangt onder meer af van de buiten- en voertuigtemperatuur, de laadtoestand van de accu's en het laadvermogen van het laadstation. Om het stroomgestuurd opladen te beëindigen, moet de stoptoets naast de oplaadcontactdoos worden ingedrukt en het voertuig worden ontgrendeld.

Geïnteresseerd? Kom meer te weten over de Mercedes-Benz eActros

Interesse? Laat weten waar we u bij kunnen helpen en wij nemen contact met u op