Electric Truck Range

Vanaf 2025 voeren 30 Nederlandse binnensteden een zero-emissie zone in, in hun binnenstad. Vrachtwagens zullen tot 2030 meer geweerd worden uit deze steden. Vanaf 1 januari 2030 zijn alleen logistieke voertuigen zonder uitstoot toegestaan. De gemeente Enschede heeft zich ook aangemeld voor deze regeling. 

mercedes-benz

De impact van de Zero-Emissiezone

Vanaf 2025 zal een zero-emissiezone van kracht zijn in veel steden in Nederland. Dit betekent dat alle voertuigen die binnen deze zone rijden, geen uitlaatgassen mogen uitstoten. Dit heeft grote gevolgen voor de transportsector, aangezien veel vrachtwagens, bussen en andere voertuigen op diesel of benzine rijden.

Mercedes-Benz en Fuso zijn twee voorlopers op de transitie naar elektrische voertuigen in de transportsector. Zij hebben al een aantal elektrische modellen op de markt gebracht, waaronder elektrische vrachtwagens en bussen. Ook hebben ze geïnvesteerd in infrastructuur, zoals laadpalen en waterstofpompen, om transportbedrijven te helpen bij de overstap.

 

Het is waar dat de actieradius van elektrische trucks in de transportsector een tijdlang een issue is geweest. Elektrische voertuigen kunnen immers over een beperkter rijbereik beschikken dan traditionele voertuigen op diesel of benzine, wat betekent dat ze vaker moeten worden opgeladen. Dit kan voor sommige transportbedrijven een belemmering zijn, vooral als ze lange afstanden moeten afleggen of als er weinig laadmogelijkheden beschikbaar zijn onderweg.

Echter, de laatste jaren is er veel vooruitgang geboekt op het gebied van elektrische voertuigen en de actieradius is steeds verder toegenomen. Er zijn nu elektrische trucks (zoals de eActros LongHaul) op de markt met een rijbereik van 500 km of meer, wat betekent dat ze geschikt zijn voor lange afstanden. Bovendien zijn er steeds meer laadmogelijkheden beschikbaar, waardoor het gemakkelijker wordt om onderweg op te laden of te vullen.

Actieradius is niet langer een issue

pexels-taryn-elliott-4183522

Verder en verder in 2024

Om tijdig in te spelen op deze veranderingen zijn de onderstaande modellen uit te leveren in 2024.
stage-eactros

Mercedes-Benz eActros

De eActros is verkrijgbaar als eActros 300 en  eActros 400. De eActros wordt geleverd in de volgende asconfiguraties: 4x2 bakwagen, 6x2 bakwagen en de 6x2 bakwagen + trailer met een actieradius van 300 km. De 6x2 bakwagen is ook verkrijgbaar met een actieradius van 400 km

benz-3-1024x683

Mercedes-Benz eEconic

Met een volledig elektrische aandrijving is de eEconic de consequente doorontwikkeling van de beproefde Econic en daarmee de perfecte oplossing voor werkzaamheden in de stad zoals bijvoorbeeld als vuilniswagen.

FUSO_Hannover_22c38590_small_crop-1400x845

Fuso eCanter

Van aan huis bezorging van kleine pakketten tot distributie van goederen op grote schaal; transport is en blijft de ruggengraat van de maatschappij. Verstedelijking leidt tot een toename van het transport met uitdagingen op het gebied van geluid en milieu. Dit is het transport van de toekomst. eCanter is verkrijgbaar van 4t t/m 9t.

23DT151_308

De nieuwe eActros 600

Mercedes-Benz biedt met deze volledig elektrische eActros 600 een alternatief voor de conventionele dieseltruck. Met een actieradius van 500 kilometer is de eActros 600 bedoeld voor energiezuinig transport voor langere afstanden die goed te plannen zijn. In de praktijk blijkt de inzet in het langeafstandsvervoer van transportbedrijven in veel gevallen namelijk niet meer dan ongeveer 500 kilometer te bedragen

eActros

Heeft u vragen over de elektrificatie van uw wagenpark?

Wij helpen u graag in deze transitie.