Mercedes-Benz eCitan: Bestelauto van het Jaar 2024

mercedes-benz

16 november 2023

Mercedes-Benz eCitan: Bestelauto van het Jaar 2024

Tijdens de Fleet Expo in Utrecht is de Mercedes-Benz eCitan afgelopen woensdag uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2024. Een jury van de organiserende vakbladen Automotive Magazine en Fleet & Mobility koos de volledig elektrische compacte bestelwagen van Mercedes-Benz tot favoriet. Namens Mercedes-Benz Nederland nam Mark Horsten, COO Mercedes-Benz Vans Nederland, de felbegeerde onderscheiding op de Fleet Expo in de Jaarbeurs in Utrecht in ontvangst.

Met de ‘Bestelauto van het jaar 2024’ titel geeft de eCitan een passend vervolg aan de felbegeerde ‘International Van of the Year 2022’ award, die de Citan-modelreeks eerder al won. Opvallend tijdens de 2024-editie van de ‘Bestelauto van het Jaar’-verkiezing was dat de voltallige top vijf van finalisten bestond uit volledig elektrische bestelwagens. De vakjury van de verkiezing bestempelde de eCitan als een ’echte Mercedes’. Het juryrapport vermeldt daarover: “Dat betekent dat je als bestuurder wordt verwend met meer luxe en vooral ook een heel comfortabele rijervaring. Alsof je in een personenauto rijdt. De eCitan is in de cabine heel stil.” Daarnaast kreeg Mercedes-Benz Nederland van de vakjury de hoogste waardering voor de rol als importeur, voor de dealerorganisatie én voor het veiligheids- en comfortniveau van de eCitan.

“Onze bestelwagens zijn ontwikkeld door professionals, voor professionals. Binnen onze uitgebreide range bieden we met de eCitan een innovatieve oplossing voor duurzame emissievrije logistiek in en rondom steden, op basis van het DNA dat klanten van Mercedes-Benz gewend zijn”, verklaart Mark Horsten, COO Mercedes-Benz Vans Nederland. “We zijn dan ook erg verheugd met deze ‘Bestelauto van het Jaar’-titel, die voor ons het bewijs is dat de specifieke kwaliteiten van de eCitan op waarde worden geschat door specialisten uit onze branche. Daarnaast zijn we geweldig trots op de waardering voor ons dealernetwerk. Met onze ‘dedication’ voor bestelwagens, vormgegeven in ons Van ProCenter-programma, levert ons dealernetwerk een grote inspanning om ook aan de adviserende kant onze klanten optimaal van dienst te zijn. Er is bijvoorbeeld veel behoefte aan informatie rondom de invoering van de zero-emissiezones. Onze dealers zijn daar perfect op ingespeeld.”

eCitan: welkom in zero-emissiezones

De eCitan Gesloten Bestelwagen van Mercedes-Benz onderstreept dat ook een elektrische besteller een echte alleskunner kan zijn. Hij is compact van buiten, groot(s) van binnen (tot 3,62 m3) en mag met zijn maximale vermogen van 90 kW (122 pk, piek belasting) sterke elektromotor aanhangers tot 1.450 kg trekken. Niet alleen biedt de eCitan ondernemers als 100% elektrische bestelwagen interessante fiscale voordelen, dankzij zijn geavanceerde elektrische aandrijving hij is bovendien helemaal voorbereid op zero-emissiezones. De eCitan heeft een actieradius tot 284 kilometer (WLTP gecombineerd), meer dan voldoende voor een dag hard werken in en rondom de grote steden. Bovendien kan hij, in combinatie met 75kW DC laden, in ca. 38 minuten van 10% tot 80% worden opgeladen.

De eCitan Gesloten Bestelwagen is leverbaar vanaf € 34.060 (excl. btw, bpm en kosten rijklaarmaken) of tegen scherpe maandbedragen via een financial lease- of operational lease-aanbod op maat.

ecitanbestelautovanhetjaar2024
ecitan-bestauto-van-het-jaar-2023