Facelift voor Mercedes E-Klasse Coupé en Cabriolet


In het kielzog van de Limousine en Estate presenteert Mercedes-Benz ook de vernieuwde Coupé en Cabriolet van de E-Klasse. Zowel het exterieur als interieur zijn onder handen genomen. Maar de grootste vernieuwingen bevinden zich toch wel onderhuids, namelijk elektrificatie.Terwijl wij ons in Hengelo en Rijssen opmaken voor het warm verwelkomen van de vernieuwde E-Klasse Limousine en Estate, stelt Mercedes-Benz de gefacelifte E-Klasse Coupé en Cabriolet alvast digitaal voor. In de loop van het najaar zullen beide modellen in onze showrooms te bewonderen en te koop zijn. Prijzen volgen zo spoedig mogelijk.


Bekijk onze voorraad E-Klasse's  Boek (alvast) een proefrit


Wat is er nieuw?
Wie de veranderingen bij de vernieuwde Limousine en Estate helder (nog) voor de geest heeft, zal al kunnen raden welke cosmetische wijzigingen de E-Klasse Coupé en Cabriolet hebben ondergaan. Tenminste, aan de voorzijde. Want waar de achterzijde van de vier- en vijfdeurs variant behoorlijk op de schop ging, is Mercedes bij de E-Klasse’s met elk slechts twee portieren subtieler te werk gegaan.


Van voren is het vernieuwde E-Klasse gamma direct herkenbaar aan de hertekende, meer geknepen koplampen en ‘omgekeerde’ grille – in lijn met onder meer de CLS-Klasse. Ook nieuw zijn de bumpers rondom, maar zoals al aangehaald is dat vooraan het meest zichtbaar. Aan de achterzijde kregen eigenlijk enkel de lichtunits een update. Deze bevatten voortaan een vernieuwd binnenwerk van de tweedelige LED-achterlichten. Over LED-verlichting gesproken: dat is voortaan standaard op alle E-Klasse’s. Optioneel zijn Multibeam LED-koplampen voor een nog betere lichtopbrengst en daarmee grotere veiligheid en comfort. Tevens zijn er vier nieuwe lakkleuren beschikbaar, te weten Hightechzilver, Grafietgrijs metallic, Mojave Zilver en Patagoniërood (designo).‘Hey Mercedes!’
Vanbinnen profiteren de Coupé en Cabriolet van dezelfde technische updates als die de Limousine en Estate hebben ontvangen. Dat betekent onder meer een verdere verfijnd MBUX-infotainmentsysteem dat uiteenlopende functies kan activeren door er ‘Hey Mercedes!’ te zeggen. Weet trouwens dat Mercedes-Benz voortaan niet per se meer met ‘u’ aangesproken hoeft te worden. ‘Je’ is ook prima.

Verder laat het interieur van de Coupé en Cabriolet zich het beste typeren als modern-sportief. De bovenkant van het dashboard lijkt te zweven; het rust op een groot sierdeel dat optisch overgaat in de portieren. Zoals je van Mercedes gewend bent, benadrukken mooie materialen en een ambachtelijke afwerking een stijlvol en kwalitatief karakter. Nieuwe sierdelen, zoals bijvoorbeeld openporig essenhout grijs en carbongeslepen licht aluminium, zorgen voor extra cachet.


Liever wat anders? Dat kan. Zodra de vernieuwde E-Klasse Coupé en Cabriolet te koop zijn, zijn ze geheel naar eigen wens online te configureren op www.mercedes-benz.nl. Er zijn tal van materiaalcombinaties mogelijk: van stof met lederlook ARTICO, reliëfleder, nappaleder met ruitdessin en zelfs zonnereflecterend leder (voor de Cabriolet). Twee andere aangename opties voor de E-Klasse Cabriolet zijn een elektrische windscherm, genaamd Aircap, en de hoofdruimteverwarming AirScarf.Semiautonoom rijden
Alle nieuwe E-Klasse’s beschikken over de nieuwste generatie rijassistentiesystemen van Mercedes-Benz die de bestuurder coöperatief ondersteunen, zo ook de gefacelifte Coupé en Cabriolet. Deze noviteiten resulteren in een hoog niveau van actieve veiligheid. Zo zijn de Coupé en Cabriolet in staat om snel en intelligent te reageren als de bestuurder dat niet doet. De hands-off detectie van het nieuwe stuurwiel – dat er in twee varianten is – werkt nu op een capacitieve basis, waardoor het bedieningscomfort bij gedeeltelijk geautomatiseerd rijden wordt vergroot.
Een actieve remassistent is standaard. Deze veiligheidsfunctie kan de auto in veel situaties geheel automatisch afremmen om een aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Het systeem is ook in staat om te remmen voor stilstaande voertuigen en overstekende voetgangers, afhankelijk van de situatie. Het rijassistentiepakket kan worden uitgebreid met een aantal andere Intelligent Drive-functies.Motoren met Boost-functie
Met de facelift van de E-Klasse zet Mercedes-Benz een volgende stap in het elektrificeren van de aandrijflijnen. Zo krijgen diverse vier- en zescilinder benzine- en dieselmotoren voortaan (opstart)hulp van een 48-Volt startgenerator. Dit komt het gemiddelde brandstofverbruik ten goede, alsook de CO2-uitstoot. Door recuperatie en de mogelijkheid om te ‘zeilen’ met uitgeschakelde motor worden deze ‘mild-hybride- motoren nog efficiënter.


Het motorpalet van de E-Klasse Coupé en Cabriolet telt drie benzines en twee diesels. De benzinemodellen variëren in vermogen van 145 kW (197 pk) tot 270 kW (367 pk). De 220d en 400d zijn respectievelijk 143 kW (194 pk) 250 kW (340 pk) sterk. Elke Coupé of Cabriolet beschikt sowieso over een koppel van 320 Nm. Dit kan oplopen tot een maximum van 700 Nm (E 400d). Een nieuwe motor voor de E-Klasse is de E 450 benzine, goed voor 270 kW (367 pk) en 500 Nm koppel. Dankzij de eerdergenoemde 48V-techniek beschikt deze zescilinder over een elektrische boost tot 16 kW en maar liefst 250 Nm, waardoor het sportieve karakter van de Coupé en Cabriolet worden versterkt.E 53 AMG
Opzoek naar maximale kracht en snelheid bij de vernieuwde E-Klasse Coupé of Cabriolet? Daartoe is de E 53 AMG 4Matic+, het absolute topmodel. Deze krachtpatsers, geheel uitgedost in AMG-stijl, beschikken elk over een zescilinder met dubbele turbo’s. Dankzij een vermogen van 320 kW (435 pk) en koppel van 520 Nm valt er in 4,4 seconden naar de 100 km/h te snellen (4,6 seconden voor de Cabriolet). De topsnelheid van beide modelvarianten is afgeregeld op 250 km/h. Ssst, niet verder vertellen… dankzij de EQ Boost startdynamo aan boord kan de E 53 AMG kortstondig 16 kW vermogen plus 250 Nm extra koppel leveren, wat met name merk- en voelbaar zal zijn tijdens op de tussensprints. Andere highlights van de ‘53’ zijn de AMG Speedshift TCT 9G-transmissie en de volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+.


Nieuwsgierig naar alles over vernieuwde E-Klasse?

Vul dan het onderstaande formulier in en wij houden u op de hoogte van het laatste nieuws over de vernieuwde E-Klasse: van de prijzen tot wanneer de auto in onze showrooms te bewonderen is, en van speciale modelacties tot wanneer de vernieuwde E-Klasse beschikbaar is voor een proefrit. U mist niets meer!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart