De vernieuwde MirrorCam van de nieuwe Actros

Al geruime tijd heeft Mercedes-Benz op de nieuwe Actros zijn de conventionele buitenspiegels vervangen door een camerasysteem MirrorCam. Wat zijn de voordelen van de MirrorCam? 

mercedes-benz
Schermafbeelding 2022-05-13 114113

Tweede generatie MirrorCam van de nieuwe Actros

Al geruime tijd heeft Mercedes-Benz op de nieuwe Actros zijn de conventionele buitenspiegels vervangen door een camerasysteem MirrorCam. Wat zijn de voordelen van de MirrorCam? De nieuwe Actros biedt in de vorm van de MirrorCam een uniek systeem. De conventionele buitenspiegels hebben plaats gemaakt voor camera’s op het dak frame en displays op de A-stijlen. De voordelen spreken voor zich: een lager verbruik door verbeterde aerodynamica en verhoogde verkeersveiligheid dankzij beter zicht. Buitenspiegels belemmeren het zicht van de chauffeur, doordat deze grote gebieden links en rechts van de A-stijlen bedekken. Met de komst van de MirrorCam is dat probleem voorbij. Dat levert vooral voordelen op bij kruispunten en rotondes, bij het manoeuvreren en in krappe bochten. 

20622-Mirrorcam6

Een groot nadeel van zijspiegels is namelijk het feit dat de chauffeur bij bochten het uiteinde van de trailer uit het oog kan verliezen. Met de MirrorCam is ook dit probleem verleden tijd: het camerabeeld draait namelijk mee in de bochten, waardoor de bestuurder altijd het einde van de oplegger in het zicht heeft. Het systeem is afgesteld op standaard trailers, maar het meedraaien van het beeld kan worden aangepast aan iedere oplegger. In het geval van moderne opleggers wordt dit automatisch ingesteld wanneer de geometrische gegevens van de trailer naar het trekkende voertuig wordt verzonden. De bestuurder kan de draaicirkel ook handmatig aanpassen door middel van de selectieknop en de tuimelschakelaar. Nu komt Mercedes-Benz met de tweede generatie MirrorCam deze heeft weer veel voordelen ten opzichte van de vorige versie namelijk:

Enke voordelen van de tweede generatie MirrorCam

Meer weten over de tweede generatie MirrorCam? Vraag een van onze collega's.

·         De armen zijn korter zo’n 100 mm per kant.

·         De positie van de trottoirspiegel is verplaatst.

Samen met de verbeterde beeld weergave met een hoger contract zorgt dit voor:

·         Meer helderheid in een donkere omgeving.

·         Meer scherpte en een natuurgetrouwer beeld.

·         Minder kans op schades door het uitsteken van de MirrorCam.

·         Makkelijker manoeuvreren doordat het eigen voertuig beter in beeld is.

·         De trottoirspiegel kan als oriëntatiepunt worden gebruikt want deze steekt verder uit als de Mirrorcam zelf.