De nieuwe GLC

dynamisch, krachtig en uitsluitend met geëlektrificeerde aandrijflijnen

Moderne, sportieve luxe: de nieuwe GLC belichaamt het in elk detail. Het is het meest dynamische model in de succesvolle SUV-familie van Mercedes-Benz. Dat wordt al op het eerste gezicht onderstreept door zijn design met unieke proporties, spannende oppervlakken, duidelijke contouren en een overzichtelijk, hoogwaardig interieur.

mercedes-benz
d663203

De nieuwe Mercedes-Benz GLC

Met de nieuwe GLC zet Mercedes-Benz een succesverhaal voort naar de toekomst. Sinds zijn introductie hebben 2,6 miljoen klanten gekozen voor een model uit deze succesvolle SUV-serie. Als het best verkochte Mercedes-Benz model van de afgelopen twee jaar is het een van de belangrijkste modellen in het productportfolio. Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe GLC met zijn combinatie van dynamisch rijplezier, modern design en functies als de offroad-cockpit en onze MBUX augmented reality voor navigatie zowel avonturiers als gezinnen in vervoering zal brengen.

d663224
Ruimteconcept en praktische details: veel dagelijks bedieningscomfort

Met een lengte van 4.716 mm is hij 60 mm langer en 4 mm lager dan zijn voorganger. De spoorbreedte is aan de voorzijde met 6 mm toegenomen (nu: 1.627 mm) en achter met 23 mm (nu: 1.640 mm). De toegenomen voertuiglengte komt de wielbasis en de overhangen voor en achter ten goede. De voertuigbreedte is met 1.890 mm gelijk gebleven.

De bagageruimte aanzienlijk toegenomen tot 600 liter (+ 50 liter in vergelijking met het vorige model). Dat is merkbaar aan het rijgedrag, zoals tijdens vakantiereizen met het gezin of in het dagelijks verkeer. De GLC beschikt standaard over de EASY PACK-achterklep. Deze opent of sluit comfortabel met een druk op de knop: met de voertuigsleutel, de schakelaar in het bestuurdersportier of de ontgrendelingshendel op de achterklep.

d663229
Het design: sensuele puurheid, intelligentie en emotie

De nieuwe GLC is onmiddellijk herkenbaar als lid van de Mercedes-Benz SUV-familie. Tot de standaarduitrusting behoort het AVANTGARDE exterieur met chroompakket inclusief ruitframes in chroom en een nieuwe optische onderrijbeveiliging in chroomlook. De opvallende designkenmerken versterken de unieke proporties van het voertuig. Een van de kenmerkende designhighlights van de GLC is het nieuw vormgegeven front met koplampen die direct aansluiten op de grille en de breedte van het voertuig benadrukken, alsmede de nieuwe grille van het standaard AVANTGARDE exterieur, die voor het eerst een chroomrand en een sportieve lamel in matgrijs inclusief chromen sierelementen heeft. De AMG Line heeft een grille met Mercedes-Benz pattern en geïntegreerde Mercedes-ster.

d663198
Het interieur: modern, sportieve luxe

Welkom in de moderne, sportieve luxe van Mercedes-Benz: dat is de boodschap die het interieur van de nieuwe GLC met de Line AVANTGARDE al in de standaarduitvoering afgeeft. Het dashboard is duidelijk gestructureerd: de bovenkant heeft een vleugelprofiel inclusief nieuwe, afgevlakte ronde luchtuitstroomopeningen die doen denken aan de motoren van een vliegtuig. De onderkant van het dashboard bevat een royaal sierdeel dat harmonieus overvloeit in de gewelfde middenconsole. Het 12,3” (31,2 cm) lcd-display met hoge resolutie voor de bestuurder lijkt vrij te zweven voor het vleugelprofiel en het sierdeel. Het 11,9” (30,2 cm) centrale display rijst zonder overgangen en voegen op uit de middenconsole en lijkt eveneens boven het sierdeel te zweven. Net als het dashboard is het schermoppervlak licht naar de bestuurder toe gedraaid.

d663194
Plug-in hybrid: elektrische actieradius van meer dan 100 km (WLTP)

De GLC wordt ook voorzien van de vierde generatie plug-in hybrid aandrijving. Met ongewijzigde basismotoren is wat betreft de elektrificatie opnieuw een grote stap gezet. Met een elektrisch vermogen dat nu 100 kW bedraagt, een koppel van 440 Nm en een volledig elektrische actieradius van meer dan 100 km (WLTP) kunnen dagelijkse trajecten grotendeels volledig elektrisch worden afgelegd. Het verbeterde hybride rijprogramma omvat de elektrische rijmodus voor de meest geschikte trajecten. Elektrisch rijden krijgt bijvoorbeeld prioriteit op trajecten in stedelijke gebieden. Of het nu met een van de twee benzinemotoren of de dieselmotor is: als plug-in hybrid zijn ze niet alleen zeer efficiënt, maar ook zeer dynamisch.

d663208
Het onderstel: wendbaar en veilig

De nieuwe GLC is bijzonder wendbaar en tegelijkertijd stabiel dankzij de optionele achterasbesturing in combinatie met de directere stuuroverbrenging op de vooras. De stuurhoek op de achteras bedraagt maximaal 4,5°. Hierdoor wordt de draaicirkel met 90 cm verkleind, tot 10,9 m. De bestuurder hoeft het stuurwiel ook minder vaak van uiterst links naar uiterst rechts en vice versa te draaien.

Bij snelheden tot 60 km/h sturen de achterwielen in de tegengestelde richting van de voorwielen – bij het parkeren in een hoek van maximaal 4,5° tegengesteld aan de hoek van de vooras. Afhankelijk van de situatie wordt de wielbasis hierdoor virtueel verkort, wat leidt tot minder benodigde stuurkracht en een verbeterde wendbaarheid.

d663158
Succesverhaal: mid-size SUV van Mercedes-Benz

Mercedes-Benz deed met de GLK in 2008 zijn intrede in het segment van de mid-size SUV’s. “Trendsetter in een booming voertuigklasse” – zo werd hij destijds in de persmap omschreven. Zijn exterieurdesign was onmiskenbaar afgeleid van dat van de G-Klasse, de voorvader van alle Mercedes-Benz SUV’s. in 2015 presenteerde het merk zijn opvolger onder de naam GLC. Ook deze maakte indruk met het voor het merk kenmerkende hoge veiligheidsniveau, de modernste assistentiesystemen, energie-efficiëntie en hoge dynamiek. Sinds de introductie van de GLC c.q. zijn directe voorganger GLK heeft Mercedes-Benz wereldwijd meer dan 2,6 miljoen exemplaren verkocht. De nu gepresenteerde GLC is de derde generatie die het succesverhaal naadloos voortzet.

Het volledige persbericht lezen?