De nieuwe C-Klasse Estate All-Terrain

ook in zijn element buiten de gebaande paden
mercedes-benz

Standaard met grotere bodemvrijheid en 4MATIC vierwielaandrijving

Wie een conventionele Estate te weinig terreinvaardig vindt, maar een SUV te hoog, biedt Mercedes-Benz nu ook in het C-Klasse segment een allrounder als alternatief aan: de C-Klasse All-Terrain. Na de introductie van het succesvolle All-Terrain concept met de E-Klasse in het voorjaar van 2017, is er nu met de C-Klasse een tweede multitalent met een markante look en veelzijdige capaciteiten.

Met circa 40 mm meer bodemvrijheid dan de conventionele C-Klasse Estate, standaard vierwielaandrijving 4MATIC en twee offroad-rijprogramma’s vindt de C-Klasse All-Terrain met zijn grotere wielen makkelijk zijn weg in licht terrein zoals onverharde paden. Tot de offroad-designelementen behoren de kenmerkende grille, de speciale bumpers, de optische bodembeschermingsplaat voor en achter en de claddings (wielkastbekleding) in mat donkergrijs. Bovendien beschikt het crossover-model over veel highlights van de onlangs geïntroduceerde nieuwe C-klasse. Daartoe behoren de efficiënte viercilindermotoren met 48V-techniek, het zelflerende en intuïtieve infotainmentsysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) en rijassistentiesystemen van de nieuwste generatie. DIGITAL LIGHT (optie) omvat een speciaal offroad-licht. De C-Klasse All-Terrain beleeft in september zijn wereldpremière op de IAA in München en arriveert nog dit jaar bij de Europese dealers.

“De meer dan 10,5 miljoen exemplaren die sinds 1982 van de C-Klasse zijn verkocht tonen aan hoe populair de C-Klasse is bij onze klanten. Ook de nieuwe generatie heeft een vliegende start gemaakt, met meer dan 50.000 bestellingen in slechts drie maanden tijd. Met de C-Klasse All-Terrain voegen we naast de Limousine en Estate een nieuwe variant toe aan ons sterke aanbod in dit succesvolle segment“, aldus Britta Seeger, lid van de raad van bestuur van Daimler AG en Mercedes-Benz AG en verantwoordelijk voor Sales.

In vergelijking met de conventionele C-Klasse Estate heeft de All-Terrain iets grotere afmetingen. Hij is 4 mm langer en meet in totaal 4.755 mm. Door de claddings is de breedte met 21 mm toegenomen tot 1.841 mm. Door de circa 40 mm grotere bodemvrijheid is ook de voertuighoogte toegenomen, tot 1.494 mm. De standaard bandenmaat is 225/55 R17 op 7,5 J x 17 H2 ET 44,5-velgen, optioneel zijn leverbaar 245/45 R18-banden op 8 J x 18 H2 ET 41-velgen en 245/40 R19-banden op 8 J x 19 H2-velgen met een offset van 41 mm.

De inhoud en variatie van de bagageruimte blijven gelijk: de sportieve achterzijde herbergt een laadcapaciteit van 490 tot 1.510 liter. De achterbankleuning van de Estate is in de verhouding 40:20:40 in delen neerklapbaar. De standaard EASY PACK-achterklep kan comfortabel met een druk op de knop worden geopend of gesloten: via de knop op de contactsleutel, de schakelaar in het bestuurdersportier of de ontgrendelingshendel op de achterklep.

21C0378_079

Markante look: designelementen die de offroad-uitstraling benadrukken
De grille met één enkele lamel, verchroomde sierelementen en geïntegreerde ster kenmerkt het front. De verticale spijlen in de grille benadrukken de hoogwaardige uitstraling door hun hoogglanzend zwarte look. De kenmerkende voorbumper is deels van donkergrijze, generfde kunststof, wat het robuuste karakter van het model benadrukt. Daaronder bevindt zich een optische bodembeschermingsplaat in hoogglanzend chroom.

Deze C-Klasse variant beschikt over claddings in mat donkergrijs op de voorspatschermen en op de achterste zijwand. De modelspecifieke dorpelverbreders contrasteren in deze kleur en uitvoering optisch met de lak van de carrosserie. Een extra chromen sierlijst is geïntegreerd in de dorpelbekleding. Voor de All-Terrain zijn exclusieve velgdesigns in de maten 17 tot 19 inch leverbaar. Aan de achterzijde onderstrepen de nieuw ontworpen meerdelige bumper, de modelspecifieke verchroomde laaddrempelbescherming en de optische bodembeschermingsplaat het bijzondere karakter van dit model.

Aangezien de All-Terrain modellen zijn gebaseerd op het AVANTGARDE exterieur, zijn de sierlijst op de bovenkant van de portieren, de sierlijst op de ruitframes en de dakreling uitgevoerd in gepolijst aluminium. De B-stijlen en de achterzijruitspijlen zijn uitgevoerd in hoogglanzend zwart. Indien er is gekozen voor het nightpakket zijn andere elementen (bijvoorbeeld de E-line, de bovenkant van de portieren en de buitenspiegels) en sierelementen voor en achter (optische bodembeschermingsplaat voor en achter, alsmede laaddrempelbescherming) in hoogglanzend zwart uitgevoerd.

Het AVANTGARDE interieur is eveneens standaard bij de All-Terrain. Met zwart, macchiatobeige/zwart en siennabruin/zwart zijn er drie kleurconcepten waaruit gekozen kan worden. Het dashboard is voorzien van een band in zilverchroom en een sierpaneel in matte diamantzeefdruk (andere uitvoeringen zijn leverbaar). Het grote sierpaneel loopt vloeiend, zonder onderbreking, over van de middenconsole naar het dashboard.

Het dashboard is licht naar de bestuurder gedraaid, onder een hoek van 6°. Het standaard 12,3 inch (31,2 cm) lcd-bestuurdersdisplay met hoge resolutie staat vrij en lijkt te zweven voor het vleugelprofiel en het sierpaneel. Dit onderscheidt het bestuurdersdisplay van de traditionele cockpit met klassieke ronde instrumenten. Voor de All-Terrain werd een nieuwe ‘offroad‘-context ontworpen. Deze bevat specifieke informatie zoals de hellingshoek en de stuurhoek. Ook de geografische coördinaten en een kompas worden weergegeven.

Een highlight zijn de stoelen met een AVANTGARDE-specifiek stoeldessin. Ze bieden veel comfort en zijdelingse ondersteuning. Het multifunctionele sportstuur in zwart leder met zilverkleurig paneel oogt aantrekkelijk en ligt goed in de hand. Het AVANTGARDE interieur is ook voorzien van sfeerverlichting.

21C0378_176