De nieuwe EQE van Mercedes-EQ.

This is for all senses.

21C0446_029

Nu in onze showrooms!

De nieuwe EQE staat nu in onze showrooms. Er zijn nu twee verschillende uitvoeringen: de EQE 350+ (stroomverbruik gecombineerd WLTP: 18,7-16,1 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1 en de Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC (stroomverbruik gecombineerd WLTP: 22,5-19,7 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1. De consumentenadviesprijzen(2) beginnen bij € 76.825 voor de EQE 350+ Launch Edition Luxury Line. De Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC is beschikbaar vanaf € 107.680 euro.

21C0446_006

De sportieve businesslimousine EQE biedt alle essentiële functies van de EQS, in een iets compacter formaat. Bij de introductie bestaat het aanbod uit twee varianten: de EQE 350+ met 215 kW/292 pk en de EQE 43 4MATIC met 350 kW/476 pk als instapmodel van de elektrische Driving Performance van Mercedes-AMG.

De EQE 350+ beschikt standaard over het Electric Art interieur. Extra hoogwaardige materialen zoals leder en nappaleder zijn optioneel leverbaar. De sfeerverlichting creëert samen met de van achteren verlichte sierdelen een futuristische loungesfeer. Het sportieve karakter van de EQE 350+ kan worden benadrukt met het AMG Line exterieur en AMG Line interieur. Het Electric Art exterieur bevat op zijn beurt expressieve, elegante designelementen.

21C0446_026

De EQE heeft niet alleen de genen van de EQS door zijn krachtige en efficiënte aandrijving, maar ook door andere technische innovaties en bijzondere comfortuitrustingen. Tot de belangrijkste optionele uitrustingen behoren de achterasbesturing - leverbaar in twee uitvoeringen, met een stuurhoek tot 4,5 of tot 10 graden - en de DIGITAL LIGHT-koplamptechnologie. Met de drie samengestelde uitrustingspakketten Advanced Pack, Premium Pack en Premium Plus Pack kunnen potentiële kopers nog sneller en eenvoudiger hun droomauto samenstellen.
 

De Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC is de nieuwste vertegenwoordiger van de Future of Driving Performance, met name op het gebied van aandrijving, onderstel, remmen, sound, exterieur- en interieurdesign, die stuk voor stuk een dynamische en emotionele AMG-beleving garanderen. Dit model is standaard uitgerust met achterasbesturing. De achteras met een stuurhoek tot 3,6 graden ondersteunt de dynamische handling. De DIGITAL LIGHT-koplampen, die eveneens standaard zijn, zijn uitgevoerd met een AMG-specifieke projectie bij het openen en afsluiten van de auto.

21C0446_005

De rijkarakteristieken kunnen door de bestuurder met een druk op de knop worden veranderd, om deze aan te passen aan de situatie of aan de eigen voorkeuren. De AMG DYNAMIC SELECT-rijprogramma's bestrijken een breed spectrum: van hoogstaand comfort tot uitgesproken sportief. Belangrijke parameters zoals de aandrijf- en prestatiekarakteristieken, onderstelafstemming, AMG DYNAMICS met onder meer stuurkrachtkarakteristiek en AMG SOUND EXPERIENCE, zijn in het gekozen rijprogramma dienovereenkomstig inbegrepen. De maximale aandrijfkracht kan worden opgeroepen in het rijprogramma Sport+, of in alle programma's via de kickdownfunctie.

21C0446_017

De Mercedes-AMG is optioneel te voorzien van tal van uitrustingen, waaronder het AMG-nightpakket met elementen in zwart en zwart chroom, rode remklauwen of sierdelen in AMG-carbon. Er is tevens keuze uit een aantal aerodynamisch geoptimaliseerde 20 inch en 21 inch lichtmetalen AMG-velgen. De EQE 43 4MATIC kan verder worden uitgerust met het innovatieve MBUX Hyperscreen. Het grote, gebogen display strekt zich uit van A-stijl tot A-stijl.

1 Het stroomverbruik en de daarop gebaseerde gegevens zijn bepaald volgens WLTP op basis van Verordening 2017/1151/EU.
2 De genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW, BPM en kosten rijklaarmaken.