Mercedes-Benz EQC: de Mercedes-Benz onder de elektrische auto’sBezoek één van onze showrooms


Neem contact op met één van onze verkoopadviseurs


Het is zover. Bij Mercedes-Benz bevinden we ons vandaag de dag op eenzelfde kantelpunt als 130 jaar geleden, toen we de auto uitvonden. We staan aan het begin van iets heel groots. Zo voelt de eerste rit in de EQC ook. Zonder brandstof, emissie of motorgeluid - alles is anders.
Autorijden zal nooit meer hetzelfde zijn. Bent u er klaar voor?


Jaren van onderzoek, design en tests worden vandaag realiteit. De EQC is een volwaardige, elektrische Mercedes-Benz. En wat voor een! Deze 100% elektrische SUV is met recht de auto van overmorgen te noemen door alle innovaties, het vooruitstrevende design, maar bovenal de uitmuntende prestaties. Naast het verbluffende vermogen van 408 pk, garandeert de 80 kWh accu een WLTP actieradius van 417 km* (afhankelijk van de wielkeuze, rijstijl, accutemperatuur, omgeving, type banden en overige externe factoren). De EQC is en blijft in de eerste plaats een Mercedes-Benz. U kunt dus vertrouwen op de hoogste standaard qua rijcomfort.


Voeg daar de serene stilte van de twee elektromotoren aan toe, de perfecte wegligging van de permanente vierwielaandrijving, vijf rijmodi van eco tot sport voor de acceleratie van een sportwagen en u begrijpt onmiddellijk wat we bedoelen. Zodra de eerste EQC’s in Nederland arriveren dagen wij u graag uit om plaats te nemen achter het stuur om dit te kunnen ervaren.


Eind juni/begin juli worden de eerste demonstratie auto’s in Nederland verwacht, zodat u dynamisch kennis kunt maken. In het derde kwartaal worden er een zeer beperkt aantal EQC Edition 1886 afgeleverd aan een select gezelschap merkambassadeurs die er reeds één toegewezen hebben gekregen. De showroomintroductie staat gepland voor eind oktober. Vanaf dit moment worden ook de eerste reguliere bestellingen van de extra rijk uitgeruste EQC’s afgeleverd.Standaarduitrusting EQC

Zoals u van een SUV in het premium segment kunt verwachten is de EQC voorzien van een zeer complete standaarduitrusting, bestaande uit o.a.:

 • 4MATIC variabele vierwielaandrijving <> AC/DC laden (7,4kW/110kW)
 • Multibeam LED <> 19 inch licht metalen velgen
 • Black Panel Grill <> Lichtband voor & achter
 • Widescreen cockpit (2 x 10,25’’ display) <> Touchpad control
 • MBUX multimedia <> Mercedes me Charge (eerste 3 jaar)
 • Mercedes me EQ Remote Services (eerste 10 jaar) <> Mercedes me EQ Navigation Services (eerste 10 jaar)
 • Artico dashboard en deurpanelen <> Ventilatieroosters in roségoud
 • KEYLESS GO comfort pakket <> Burmester Sound System
 • Dodehoek assistant <> Parkeerassistent incl. achteruitrijcamera
 • Spiegelpakket <> Ambiente interieurverlichting
 • Glazen schuifdak <> Stoelverwarming
 • Draadloos opladen smartphone <> Donker getinte zij- en achterruiten
 • Climate controle met 2-zones <> AIR BALANCE pakket (ionisatie/parfumatie lucht interieur)
 • ENERGIZING comfortregeling <> Bagageruimte afdekking
 • EASY PACK-achterklep <> Laadkabel 4m (2-fase 16A, max 7,4kW)
 • Shuko laadkabel voor nood (10A, max 2,3kW)
 • IONITY lidmaatschap (eerste jaar)


Prijs

Alle bovengenoemde features zijn inbegrepen in de vanaf prijs rijklaar van € 80.995,- / fiscale waarde vanaf € 79.860,-/ netto bijtelling vanaf € 370,- p/m. Met deze zeer rijke standaarduitrusting onderscheid de EQC zich in het premium SUV segment, aangezien deze opties veelal tegen meerprijs of niet leverbaar zijn bij de concurrentie.


De eerste beschikbare en leverbare auto’s zijn veelal uitgerust met aanvullende comfort en/of veiligheid verhogende opties en met de AMG Line om het sportieve karakter van de EQC nog verder te onderstrepen. Denk hierbij aan de volgende leverbare opties af fabriek tegen meerprijs incl. BTW:

 • Premium Plus pakket € 2.541,-
 • Digitale radio € 303,-
 • Metallic lak € 944,-
 • Smartphone integratiepak. € 424,-
 • Lederen interieur € 1.706,-
 • Augmented reality € 303,-
 • AMG Line € 3.243,-
 • Digitale radio € 484,-
 • Rijassistentiepakket Plus € 2.408,-


Voor een netto bijtelling van ± € 487,- per maand kunt u als één van de eersten rijden in een EQC inclusief alle hierboven vermelde opties. Wij maken u erop attent dat het aantal beschikbare auto’s voor 2019 beperkt is, dus neem contact met ons op voor de uitvoering van de nog in 2019 leverbare auto’s.Opladen

Er zijn drie mogelijkheden voor het opladen van de batterij van de EQC:

een DC snel-laadstation (110 kW) met ± 495 km p/u; laadduur 10-80% ± 40 minuten

van een AC oplaadstation/ wall box (7,4 kW) met ± 33 km p/u; laadduur 10-100% ± 11 uur

een regulier 220V stopcontact (2,3 kW) met ± 10 km p/u; laadduur 10-100% ± 41 uur (om in geval van
nood naar de dichtstbijzijnde wallbox of een snellaadstation te kunnen rijden)


Voor de optimale inzetbaarheid van de EQC is het van belang om zowel op het werk als thuis kunnen opladen met de juiste laadoplossing.

Laadoplossingen

De EQC heeft een accucapaciteit van 80 kWh. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt ongeveer 10 kWh per dag. Uw EQC thuis opladen zal dus een forse impact hebben op uw elektrische aansluiting en uw verbruik. Met de juiste installatie én een passende laadoplossing voor thuis en op het werk hoeft u niet in te boeten op laadvermogen, laadtijden en inzetbaarheid.
Maar welke laadoplossing is nu de beste? De markt telt tal van leveranciers van laadoplossingen. Om het u gemakkelijk te maken heeft Mercedes-Benz dit marktonderzoek reeds voor u uitgevoerd. Van een merk als Mercedes-Benz verwacht u comfort, veiligheid en duurzaamheid. Deze waarden hebben wij ook gehanteerd bij de keuze van onze laadpartner.


Uw comfort komt op de eerste plaats. Daarom bevelen we u onze professionele laadpartner ENGIE EVBox. aan. Deze laadpartner levert het optimale oplaadstation en neemt ook de installatie voor zijn rekening. ENGIE EVBox adviseert u correct en gedetailleerd over eventuele aanpassingen aan uw elektrische installatie en garandeert u de beste nazorg via de 24/7 helpdesk. De samenwerking met Engie/EVBox is goed voor een dekking van publiek kunnen laden in de Benelux van ongeveer 98% en in Europa van ongeveer 60%.


Mercedes me Charge (eerste drie jaar)

Iedere EQC wordt met een Mercedes me Charge Card geleverd. Deze kan worden gekoppeld aan het Mercedes me account van de berijder. Na het koppelen van de berijder en het activeren van de betaalmethode voor Mercedes me Charge Card kan er gebruik worden gemaakt van 80-90% van de publieke laadpalen in Europa. Het laden kan eenvoudig worden gestart via de QR code, het ingeven van de ID van het laadpunt of als back-up met de Charge Card. Deze superhandige service om eenvoudig en bijna overal in Europa publiek te kunnen laden is standaard geactiveerd tot 3 jaar na eerste registratie. Na deze proefperiode is deze service tegen betaling jaarlijks of voor meerdere jaren te verlengen.


IONITY lidmaatschap (eerste jaar)

IONITY is een joint venture, waaraan Mercedes-Benz deelneemt, met de missie om een pan-Europees high-power-charging netwerk voor elektrische voertuigen te bouwen om reizen over lange afstanden mogelijk te maken. Er wordt geïnvestereerd in de uitrol van een netwerk met meer dan 400 snellaadstations langs de belangrijkste snelwegen in Europa met een laadvermogen tot 350 kW. In 2019 worden er naar verwachting 270 IONITY lokaties opgeleverd, waarvan 8 tot 13 in Nederland (voor meer informatie zie www.ionity.eu). Het eerste jaar na aflevering is het IONITY lidmaatschap gratis, zodat u met een aantrekkelijke korting op de kWh-prijs gebruik kunt maken van het IONITY netwerk in Europa.Mercedes me EQ Remote Services (eerste 10 jaar)

Met de EQ Remote Services kunt u via uw smartphone bijvoorbeeld eenvoudig controleren of de auto op slot staat en zo niet deze op afstand alsnog vergrendelen, uw auto terugvinden op een grote parkeerplaats, het laden starten of beëindigen, voor vertrek uw auto voorverwarmen of koelen zonder dat dit ten koste gaat van de actieradius, etc. Tevens kunt u de status opvragen van bijvoorbeeld de bandenspanning, lading van de hoogvoltaccu, actieradius, ruitenvloeistofnivo, etc. Deze comfort verhogende services zijn voor de EQC standaard geactiveerd tot 10 jaar na eerste registratie.


Mercedes me EQ Navigation Services

Het navigatiesysteem van de EQC is geoptimaliseerd om onder andere eenvoudig thuis of in de auto een route langs (snel)laadstations uit te stippelen, de actuele actieradius in de kaart weer te geven, naar een laadpunt te navigeren, het aantal benodigde laadsessies voor een geplande route uit te rekenen en zelfs de kosten hiervan weer te geven door de naadloze samenwerking met Mercedes me Charge (indien deze service is geactiveerd). Met deze service bent u gegarandeerd van up-to-date informatie om uw route zo efficiënt mogelijk in te kunnen plannen.


Fabrieksgarantie

De fabrieksgarantie voor de EQC bedraagt 2 jaar voor de auto en 8 jaar of 160.000 km voor de hoogvoltaccu.Optionele service pakketten

De EQC is af fabriek optioneel te voorzien van vier verschillende servicepakketten. Deze service pakketten spelen in op de toenemende vraag vanuit de (zakelijke) markt naar gemak, eenvoud, zekerheid en transparantie. De service pakketten zijn geldig voor een periode van 6 jaar of 160.000 km,
al naar gelang het eerste bereikt wordt. Aangezien deze service pakketten auto gebonden zijn blijven ze een waarde vertegenwoordigen bij verkoop van de auto voor het bereiken van het einde van de geldigheidsduur. De volgende service pakketten zijn optioneel tegen meerprijs af fabriek leverbaar:
Optiecode 390: Ieder jaar of iedere 25.000 km service A of B € 1.826,- excl. BTW met een maximum van 6x

Optiecode 393: 2 jaar fabrieksgarantie + 4 jaar verlengde € 1.227,- excl. BTW a.i.c.m. 390 garantie op alle onderdelen (m.u.v. slijtage onderdelen)

Optiecode 391: 1 x p/j haal & breng service binnen een straal € 827,- excl. BTW a.i.c.m. 390 & 393 van min.15 km vanaf de dealer

Optiecode 392: Alle slijtage onderdelen, zoals o.a. ruitenwissers € 3.808,- excl. BTW a.i.c.m. 390, 391 & 393 remblokken, remschijven (met uitzondering van banden)


* Theoretisch verbruik

Met een conventionele Mercedes-AMG met meer dan 400 pk is het goed mogelijk om bijna 1 op 10 te rijden. Maar als er gebruik wordt gemaakt van het potentieel van deze auto, dan ligt een verbruik van 1 op 6 dichter bij de realiteit. De EQC heeft een theoretisch gecombineerd verbruik van 19,7 kWh per 100 kilometer op basis van de WLTP testcyclus. Hiermee behoort de EQC tot de efficiëntste elektrische auto’s in zijn segment.
Desalniettemin is het van belang om er rekening mee te houden dat de actieradius van iedere auto sterk afhankelijk is van de rijstijl, temperatuur en externe omstandigheden. De EQC valt in de categorie van performance SUV’s, wat garant staat voor een gezonde spanning tussen emotie/performance en ratio/actieradius.  

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart