074 290 0900

De nieuwe E-Klasse All-Terrain

Vanaf nu te bestellen bij Baan Twente vanaf € 75.225,-!

 Leidend innovatief.

Spontaan een kortere weg nemen in het terrein. Op landwegen, door de sneeuw en door het zand - de nieuwe E-Klasse All Terrain bewijst zijn superioriteit niet alleen in het verkeer. Op het eerste gezicht is zijn doorzettingsvermogen dan ook direct duidelijk, met designhighlights zoals een grille in SUV-stijl, robuuste stylingaccessoires en grote lichtmetalen velgen. De nieuwe All Terrain is er helemaal klaar voor.


Het design van de nieuwe All Terrain belichaamt met krachtige SUV-kenmerken een urban lifestyle. Een groot aantal details is echter veel meer dan alleen maar stijlvol design. Het luchtveringssysteem AIR BODY CONTROL en de grotere wielen, bijvoorbeeld, zorgen ervoor dat de Mercedes-Benz E-Klasse ook heer en meester is in het terrein.

De designhighlights in één oogopslag:

 • 19 inch tienspaaks lichtmetalen velgen, optioneel 19 inch multispaaks of 20 inch vijf-dubbelspaaks lichtmetalen velgen
 • Uitlaat met twee in achterbumper geïntegreerde uitlaatsierstukken
 • Dakreling, laaddrempelbescherming, bovenzijde portieren en ruitframes aluminium gepolijst
 • Dakspoiler carrosseriekleur
 • Grille met SUV-vormgeving, centraal aangebrachte Mercedes-Benz ster en twee lamellen iridiumzilver mat
 • Langsdrager zwart met extra chroomlijst
 • Verbrede wielkasten zwart
 • Speciale vormgegeven voor-/achterbumper met bodembeschermingsplaat zilverchroom


De nieuwe All Terrain doet zijn nieuwe naam ook in technologisch opzicht alle eer aan. De combinatie van vierwielaandrijving 4MATIC, luchtvering AIR BODY CONTROL, een eigen all-terrain rijprogramma en grotere wielen dragen bij aan de optimale symbiose van het typerende comfort van de E-Klasse en terreinvaardigheden.


Het luchtveringssysteem zorgt in combinatie met een traploze dempingsregeling voor hoog afrolcomfort en hoge dynamiek. De demping past zich voor elk wiel afzonderlijk aan de feitelijke rijsituatie aan. Afhankelijk van de snelheid kan het onderstel een extra 20 mm worden verhoogd. Dankzij de luchtvering kan de carrosserie op drie niveaus worden afgesteld.


Het eigen all-terrain rijprogramma past bovendien de regeleenheden voor het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP® of de antidoorslipregeling (ASR) aan een losse ondergrond of een slecht wegdek. Met name in combinatie met vierwielaandrijving 4MATIC zorgt dit voor uiterst betrouwbare tractie en superieure trekkracht.Een visuele impressie


De All-Terrain beschikt standaard over DYNAMIC SELECT. Hiermee kan worden gekozen uit vijf rijprogramma’s met verschillende karakteristieken voor de motor, transmissie, ESP® en besturing. Speciaal voor dit model is er bovendien het rijprogramma ‘All-Terrain’, dat speciale instellingen voor het rijden buiten de gebaande paden bevat en afgeleid werd van de GLE. Door de op nog meer comfort gerichte afstelling van het onderstel en de grote wielen met hogere flanken is het rijcomfort op slecht wegdek nóg beter dan bij de E-Klasse.


Door het kiezen van het rijprogramma ‘All-Terrain’ met behulp van de keuzeschakelaar wordt het onderstel in combinatie met de standaard AIR BODY CONTROL bij snelheden tot 35 km/h 20 mm hoger geplaatst. De interventielimieten van het ESP®, giermomentregeling en aandrijfslipregeling ASR worden in dit geval ook evenredig aangepast. Het rijprogramma ‘All-Terrain’ kent een extra weergave op het display. Hier is onder meer informatie af te lezen over de stuurhoek, het voertuigniveau (stand van de luchtvering), de stijgings- en hellingshoek, de stand van het gas- en rempedaal alsmede een kompasfunctie.

Dankzij de luchtvering zijn drie onderstelniveaus van 0 tot +35 mm mogelijk. Onafhankelijk van het gekozen rijprogramma kan de hoogste stand ook met de hand worden geselecteerd met behulp van de niveautoets op de middenconsole. Vergeleken met de E-Klasse Estate staat de E-Klasse All-Terrain 29 mm hoger. Daarbij komt 14 mm voor rekening van de banden met grotere hoogte-breedteverhouding en 15 mm voor rekening van de hogere reguliere rijhoogte van de luchtvering. De bodemvrijheid varieert van 121 tot 156 mm. 

Technische gegevens:

 • E 220 d 4MATIC 
 • Cilinders aantal/constructie 4-in-lijn 
 • Cilinderinhoud 1.950 cm3 
 • Vermogen (kW/pk bij t/min) 143/194 bij 3.800 
 • Koppel (Nm bij t/min) 400 bij 1.600-2.800 
 • Brandstofverbruik (NEDC in l/100 km) gecomb. 5,1 l 
 • CO2-emissie gecomb. (g./km) 137 
 • Acceleratie 0-100 km/h (sec.) 8,0 
 • Topsnelheid (km/ h) 232 
 • Gegevens van de versie met 9G-TRONIC