De Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

Open rijden in zijn ultieme vorm.


De eerste cabriolet van het merk Mercedes-Maybach komt in een gelimiteerde oplage van 300 exemplaren op de markt. De Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet combineert open rijden met exclusiviteit en is de belichaming van moderne luxe. De high-end interieuruitrusting draagt bij aan het bijzondere karakter van deze auto. Unieke features zijn de negen specifieke kleurconcepten voor het interieur, de sierdelen – optioneel verfraaid met ‘flowing lines’ – en handmatig verwerkt leder voor de stoelen met watervalvormige perforatie. Voor een passende aandrijving zorgt de 6,0-liter V12-motor met een vermogen van 463 kW/630 pk.


Wij hebben een Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet in bestelling staan in de kleurstelling Antracietblauw metallic en Porcelain Black designo leder exclusief nappa Maybach.


De Mercedes-Maybach S 650 is gebaseerd op de cabrioletuitvoering van de S-Klasse en heeft onder meer de klassieke esthetische proporties van dat model overgenomen. Ronduit fraai zijn het dynamische silhouet met een coupéachtige kap en de dropping line op de flanken. Exclusieve Mercedes-Maybach features zijn de nieuwe voorbumper met gemodificeerde onderzijde en tal van chroomaccenten die het exclusieve karakter van deze uitvoering benadrukken. Het Maybach-embleem is op discrete en tegelijkertijd elegante wijze gemonteerd op de voorspatschermen. Andere speciale uiterlijke elementen zijn de 20 inch gesmede Maybach-velgen in bicolor. Bij het openen van de portieren wordt het Maybach-logo door de instapverlichting geprojecteerd op de grond.


Vloeiende lijnen in het interieur
In het volledig met leder afgewerkte interieur van de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet zijn enkele van de visionaire ideeën van de Concept S-Klasse Coupé (IAA 2013) toegepast. Zo kenmerken de stoelen zich door dynamische ‘vloeiende lijnen’. De stoelbekleding heeft een watervalachtig dessin dat wordt gerealiseerd door perforaties. Oog voor detail blijkt ook uit het ruitdessin op de zijkanten van de stoelen en de piping in ‘Budapest’-stijl.Uniek zijn de sierdelen, die voor elke auto specifiek worden geselecteerd op basis van kleur en nerf. Naast de sierdelen in het dashboard en de portieren is de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet ook voorzien van een sierdeel op de afdekplaat van de kap met gestanst Maybach-logo. Optioneel kan de uitstraling nog fraaier worden gemaakt met behulp van flowing lines. In combinatie met de andere sierdelen wordt de unieke ambiance van een jacht gecreëerd – waarbij het ‘Arrow 460-Granturismo’ jacht van Mercedes-Benz Style als inspiratiebron diende.

Alle opties die leverbaar zijn voor de S-Klasse Cabriolet zijn standaard bij de Mercedes-Maybach, waaronder AIRCAP, AIRSCARF en Swarovski-koplampen.

Elegante bagageset, qua kleur afgestemd op het interieur
Tot de standaarduitrusting van de Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet behoort een exclusieve bagageset van MAYBACH - ICONS OF LUXURY. De set met de naam ‘THE AFFINITY’ bestaat uit twee grote reistassen en twee lifestyletassen die gemaakt zijn van hetzelfde leder als waarmee het interieur is afgewerkt. Qua vorm en kleur – die is afgestemd op de gekozen interieurvariant – past de bagageset perfect bij de Cabriolet. De tassen kunnen aan elkaar worden vastgemaakt met bandjes om de bagageruimte optimaal te benutten. Het verchroomde opschrift ‘1 of 300’ onderstreept de exclusiviteit. Net als de auto’s van Mercedes-Maybach voldoen deze elegante tassen van licentiepartner MAYBACH - ICONS OF LUXURY GmbH aan hoge eisen op het gebied van design, materiaal en afwerking.


   


Tot de standaarduitrusting behoort ook een afdekhoes van hoogwaardige stof in de kleur van de kap, met ruitdessin en opgestikt Maybach-embleem en opschrift op het deel dat de motorkap afdekt.

De aandrijflijn: krachtige V12-biturbo
De indrukwekkende aandrijflijn van de luxueuze cabriolet vertrouwt op de stuwende kracht van de 6,0-liter V12-biturbomotor met een vermogen van 463 kW/630 pk. Het vermogen wordt aan de achterwielen afgegeven via de 7G-TRONIC automatische transmissie, terwijl het AIRMATIC-onderstel met traploze dempingsregeling een speciale rijervaring belooft.

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart