Kom verder - 150 km

Met de eVito rijdt u tot wel 150 km (WLTP) op een enkele lading. Dit is meer dan genoeg wanneer u voornamelijk in de stad rijdt en de eVito gebruikt voor geplande ritten die u regelmatig maakt. 
 

 

Rijd nog verder

Door gebruik te maken van de 3 rijprogramma's en 4 recuperatie-niveaus kunt u het stroomverbruik van de eVito aanzienlijk verminderen en daarmee de actieradius verbeteren. 

Bespaar kosten
Betaal minder voor verbruik en belasting.

In het algemeen is elektrisch rijden goedkoper dan benzine en diesel. Daarnaast is de eVito motor zeer efficiŽnt.

De batterij laadt bijvoorbeeld op wanneer u bergafwaarts rijdt in plaats van dat er energie verloren gaat zodra u op de rem trapt. 
 
 

Profiteer van belastingvoordeel
Elektrisch rijden wordt aangemoedigd door de overheid. U kunt met een elektrische auto dan ook profiteren van belastingvoordelen en subsidies.

Deze ondernemersvoordelen zijn zowel op lokaal, provinciaal als landelijk niveau verkrijgbaar. Een voorbeeld hiervan is de Milieu Investeringsaftrek (MIA/Vamil). 

Bespaar op onderhoud

Een elektrische motor slijt minder snel dan een verbrandingsmotor. Daarnaast hoeft u nooit meer de olie te verversen of filters te vervangen. Dit betekent dat de kosten voor onderhoud en reparaties normaal gesproken lager zijn dan bij een verbrandingsmotor. 

 

Meer ruimte - Lang of extra lang?
De eVito is beschikbaar in twee lengtes met verschillende laadruimtes.

Lang:
Laadruimte: 6 m≥
Nuttige laadvermogen: 1.073 kg

Extra long:
Laadruimte: 6,6 m≥

Nuttige laadvermogen: 1.048 kg 
 
 

Verborgen batterij

De hoogspanningsbatterij is veilig ingebed in de vloer van het voertuig en neemt dus geen enkele ruimte in van het laadruim of van de passagierscabine. 

Snel opladen - Volle accu in 6uur

De capaciteit van de batterij is 41 kWh en kan in ongeveer 6 uur volledig opgeladen worden van 0 tot 100%. 
 
 

Laadkabel
Met de bijgeleverde laadkabel kunt u de eVito ook onderweg opladen aan een Mercedes Wallbox of publieke laadpaal (lengte kabel: 4 of 8 meter).

Dankzij de spiraalvorm is de kabel handig te bedienen bij verschillende afstanden tussen het voertuig en de Wallbox of laadpaal.

De laadkabel komt in een mooie tas met ritssluiting waarin u deze kunt opbergen na gebruik. 

Veiligheid voorop - Geslaagd voor alle testen

De eVito ondergaat dezelfde voertuig- en crashtesten als de Vito met een verbrandingsmotor. Daarom bevindt hij zich op het vlak van veiligheid dan ook op het Mercedes-Benz niveau. 
 
 

Akoestische omgevingsbescherming

Bij snelheden van 0 tot 35 km per uur maakt het voertuig een hoorbaar signaal. Hierdoor kunnen fietsers en voetgangers de stille eVito in autoluwe zones toch horen aankomen. 

Rijdgroen - CO2neutraal
De kracht van een elektrisch voertuig wordt vaak verkregen uit een alternatieve energiebron. Dit zorgt ervoor dat u CO2 neutraal kan rijden.

Dit maakt de eVito vanuit een economisch en ecologisch oogpunt helemaal klaar voor de toekomst. 
 
 

Groenimago
Zoals u misschien weet hechten steeds meer klanten er waarde aan dat bedrijven milieubewust ondernemen.

Door elektrisch te rijden draagt u bij aan een schonere wereld en toont u begrip voor wat uw klanten belangrijk vinden. 


Wilt u als eerste op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe informatie rondom de eVito, schrijf u dan in op www.mercedes-benz.nl/evito 

 

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart