Mercedes-Benz Uptime

Meer planbaarheid. Meer beschikbaarheid.Alleen onderweg levert een truck geld op. Met het intelligente netwerk verhoogt Mercedes-Benz Uptime de beschikbaarheid, diagnosticeert continu de status van het voertuig en de aangekoppelde trailers en geeft concrete adviezen over hoe te handelen. Zo wordt tot dusver ongepland werkplaatsbezoek inplanbaar, waardoor voertuigen sneller weer inzetbaar zijn.


Door voertuigen, de Mercedes-Benz dealer en uw transportonderneming intelligent met elkaar te verbinden, legt Mercedes-Benz Uptime nieuwe maatstaven aan als het gaat om de inzetbaarheid van uw voertuigen en het plannen van werkplaatsbezoeken.
De visie achter Mercedes-Benz Uptime: volledige inplanbaarheid van werkplaatsbezoeken en maximale inzetbaarheid van voertuigen.


Met Mercedes-Benz Uptime streven we een duidelijk doel na: ongeplande stilstand continu te minimaliseren en reparaties planbaar te maken, opdat de beschikbaarheid van uw voertuigen steeds verder toeneemt.

Mercedes-Benz Uptime in de praktijk.

 • Door de voortdurende gegevensuitwisseling van alle verbonden systemen aan boord worden elke dag meerdere gigabytes gegevens per truck gegenereerd. Deze gegevens kunnen vervolgens voor diagnosedoeleinden worden gebruikt. Tegenwoordig wordt een groot deel van alle diagnoses volledig automatisch en op afstand uitgevoerd. Dit kan dankzij het systeem Mercedes-Benz Uptime, waarmee de oorzaak van een probleem al bij de werkplaats bekend is voordat de truck de werkplaats heeft bereikt.
 • Nadat Mercedes-Benz Uptime gegevens van de truck heeft ontvangen, worden binnen gemiddeld 240 seconden volledig automatisch aanwijzingen met betrekking tot uit te voeren werkzaamheden doorgegeven aan de werkplaats.
 • Voor de meer dan 1.500 voor Mercedes-Benz Uptime gecertificeerde Mercedes-Benz servicepartners in Europa betekent dit onder andere een tot 3 keer snellere diagnose dan bij diagnose bij de voertuigontvangst.
 • Bij het merendeel van de Mercedes-Benz Uptime-voertuigen is het ongeplande werkplaatsbezoek dankzij vroegtijdige vaststelling van storingen al met meer dan de helft verminderd.

De voordelen in één oogopslag:

 • Persoonlijk advies van de Mercedes-Benz Service
 • Werkplaatsbezoeken kunnen optimaal worden ingepland voor meer rendement
 • Maximale inzetbaarheid van de trucks in uw wagenpark
 • Realtime overzicht van de staat van uw gehele wagenpark
 • Direct informatie en heldere adviezen wanneer is geconstateerd dat reparatie- of onderhoudswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd
 • Geïntegreerde oplossing voor truck en trailer
 • Bijzonder aantrekkelijke prijzen voor servicecontracten door de integratie van Mercedes-Benz Uptime

Contactgegevens:

Wouter Kamp

074 - 2900 900

06 - 1003 2035 

E-mail 

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart