• Personenwagens
  • Bedrijfswagens
  • Trucks
  • smart

Volg deze handige tutorials en leer je Mercedes door-en-door kennen

Het kopen van een (nieuwe) auto is doorgaans een van je meest kostbare aankopen. Als vanzelfsprekend wil je er dan ook maximaal van genieten. Dat geldt in het bijzonder voor een Mercedes-Benz. Want of het nu gaat om een A-Klasse of AMG GT, iedere jong gebruikte en nieuwe Mercedes-Benz is voorzien van de nieuwste technologie dat het rijden in een Mercedes tot een bijzondere belevenis maakt. Het betekent ook dat de vele uiteenlopende functies en innovaties van een Mercedes-Benz (op het gebied van comfort, luxe en veiligheid) best overweldigend kunnen zijn om in één keer te onthouden. Wij begrijpen dat. En daarom presenteren wij je deze handige online tutorials. Bekijk ze gerust (meerdere keren), en je Mercedes-Benz zal geen geheimen meer kennen voor jou.

Exterieur

Een Mercedes-Benz is van buiten niet alleen mooi om naar te kijken, het exterieur herbergt tevens allerlei functies. Zelfs de sleutel kan een paar handige trucs.

Bekijk deze tutorial met uitleg over alles aan de buitenkant van uw Mercedes-Benz, alsook de diverse sleutelmogelijkheden.


Interieur

Stap in en maakt uitgebreid kennis met de keur aan fysieke en aanraakgevoelige knoppen, schakelaars en andere bedieningsorganen van je Mercedes-Benz.

Alleen al het stuurwiel en het gedeelte rond het instrumentarium telt al gauw tientallen knoppen en functies. Welke dient waarvoor, wordt uitgelegd in deze tutorial.


Hoe luxueuzer de Mercedes-Benz, hoe meer functies en daarmee fysieke en aanraakgevoelige knoppen op en rond de middenconsole en -tunnel. Mercedes-Benz Product Expert Kevin vertelt je er graag meer over.


Elke bestuurder is anders. Zo ook ieders favoriete zitpositie. Toch zijn wij ervan overtuigd dat een prettige zitpositie voor iedereen is te vinden in een Mercedes-Benz. Hoe? Bekijk dan deze tutorial.


Multimedia

De nieuwste multimediasystemen van Mercedes-Benz luisteren naar de naam COMAND en MBUX. Met name die laatste is het neusje van de zalm op het gebied van infotainmentsystemen. Maar ook COMAND biedt veel gemakken, zoals navigatiebegeleiding in combinatie met actuele verkeersinformatie, smartphone-integratie en allerlei instellingen om jouw Mercedes helemaal eigen te maken.

MBUX is het meest geavanceerde en uitgebreide multimediasysteem van Mercedes-Benz ooit. Alle functies en mogelijkheden ervan uit de doeken doen is welhaast ondoenlijk. Maar dat maakt de ontdekkingstocht, door er zelf mee te gaan stoeien, er alleen maar leuker op. Te beginnen met het naar eigen wens instellen van MBUX. Bekijk deze tutorial hoe dat werkt.


MBUX is een digitale belevenis op zich en daardoor niet in één dag te vangen. Geen paniek. Met de basisbeginselen, die worden uitgelegd in deze video, vind je sneller wegwijs binnen de bijzondere wereld van MBUX en zijn schitterende hoge-resolutie beeldschermen.


COMAND is weliswaar minder uitgebreid dan MBUX, het herbergt evengoed tal van functies en instellingen van je Mercedes-Benz. Om meer te weten te komen over de instellingen van COMAND, bekijk dan deze tutorial.


Naast het instellen van het COMAND-multimediasysteem zelf, kan je met COMAND ook je Mercedes-Benz (deels) naar eigen wens instellen. Product Expert Maurice legt je graag uit welke stappen je daarvoor moet volgen.


Head-Up Display

Het Head-Up Display (HUD) wordt beschouwd als een van de beste vondsten door de automotive industrie van het afgelopen decennium en verdient daardoor speciale aandacht. Want als jouw Mercedes-Benz is uitgerust met HUD en je hebt het correct ingesteld, wil je echt nooit meer zonder.

Bekijk deze video om alle ins and outs van het HUD te ontdekken.


Mercedes Me

Mercedes me is een handige, interactieve tool waarmee je in verbinding staat met jouw Mercedes-Benz. Zo kan Mercedes me je bijvoorbeeld vertellen of de bandenspanning op het orde is, wanneer je auto toe is aan de volgende onderhoudsbeurt, alsook actuele verkeersinformatie tonen zodat je op tijd op afspraak arriveert en andere handige mobiliteitservices. Zie Mercedes me gerust als je persoonlijke Mercedes-assistent die je dag en nacht kunt raadplegen voor vragen en informatie over je auto.

Mercedes me is beschikbaar voor desktop en als smartphone-app. Mercedes-Benz Product Expert Willem vertelt je er graag meer over, waaronder hoe het aanmeldingsproces verloopt.


Vragen of meer uitleg gewenst?

De video-tutorials hierboven belichten slechts de voornaamste functies en mogelijkheden die een Mercedes-Benz kan bieden. Er zijn er nog veel meer. Mocht je een vraag hebben of graag meer uitleg wensen over een specifieke functie van jouw Mercedes? Schroom niet om contact op te nemen met een van onze verkopers of Product Experts. Of kom gezellig langs in onze showroom in Hengelo of Rijssen. 

Waar bent u naar op zoek?